RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Martin Johnsrud Sundby drar hjem for full medisinsk utredning

MÅ TIL SJEKK; Martin Johnsrud Sundby står over jula i Davos.
MÅ TIL SJEKK; Martin Johnsrud Sundby står over jula i Davos. Foto: Luciano Solero (AP)
Sist oppdatert:
Åpner for å stå over Tour de Ski.

Martin Johnsrud Sundby reiser hjem etter jaktstarten i Toblach for å gjennomgå full medisinsk utredning av egen til kropp. Til NRK forteller skiesset at han ikke er der han skal være fysisk.

- Jeg har en kropp som ikke svarer slik jeg vil om dagen. Jeg har ikke råd til at ting ikke fungerer over lengre tid i en OL-sesong, så nå må jeg over på en ny plan, sa Johnsrud Sundby til statskanalen.

Under lørdagens 15km fri teknikk endte på 12. plass, hele minuttet bak vinner Simen Hegstad Krüger. Det, samt den skuffende åpningen i verdenscupen, gjør at han nå må revurdere inngangen før OL i Sør-Korea.

Les mer: Real Madrid ble verdensmestre igjen

Han forteller at det dreier seg om å sjekke om ting er som de skal, og hvorvidt han kan ha båret på en sykdom den siste tiden.

- Jeg har ikke kjent meg bra i noen skirenn i år egentlig. Jeg har vært et stykke unna der jeg vet jeg kan være. Fysisk så kjennes det dødt ut, men jeg har tenkt at det har vært en del av planen. Det er vanskelig å si hvorfor ting ikke stemmer, sier Johnsrud Sundby.

Han forteller at til tross for at han er inne i en treningsperiode, så skal kroppen føles piggere. Det har ledet til at han nå åpner for å stå over Tour de Ski dersom testene ikke kommer tilbake så positive som han håper på.

Det betyr at Johnsrud Sundby står over Davos i jula, i håp om å finne om å finne tilbake til toppformen.

Han har til gode å ta et individuelt OL-gull, men kan vise til sølv på femmila i Sotsji i 2014. Han har også vært med å ta bronse og sølv på stafettene i nevnte Sotsji, og Vancouver i 2010.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere