TROMSØ - VÅLERENGA 4-1:

ALFHEIM STADION (Nettavisen): Tromsø – Vålerenga 4-1. Partene elsker hverandre, og kjærligheten er i ferd med å vokse seg stor mellom Tromsø og innleide Mustafa Abdellaoue. Mot gamleklubben Vålerenga scoret «Mos» to, og leverte i tillegg én målgivende. Men da kveldens siste tette dans var unnagjort, sto Martin Andresen i rollen som den strenge svigerfar:

- Mos skal tilbake til oss så snart denne sesongen er unnagjort. Ingenting annet er aktuelt!

Romeo og Julie
Dermed får Tromsø tildelt den utakknemlige rollen som Romeo, mens Mos er den uoppnåelige Julie.

- Jeg trives veldig godt i Tromsø, og jeg blir en bedre spiller av å være her. Men jeg har kontrakt med Vålerenga, og planen er at jeg skal tilbake dit etter sesongslutt, sier han.

- Hva har du selv mest lyst til?

- Lyst til? Jeg kan ikke forholde meg til noe annet enn det som er planen. Jeg tenker ikke lenger enn denne sesongen. Jeg tenker på hver eneste uke, jeg, og hvordan jeg skal trene for å bli bedre. Jeg får veldig fin oppfølging her i Tromsø, og har det gøy med fotballen. Og så har jeg ikke lyst til å si så veldig mye mer enn dette, sier han.

Mos opptrer både profesjonelt og veloppdragent, og gjorde sitt for å la være å juble etter scoringene sine.

- Jeg ønsket ikke å juble, av respekt for Vålerenga, tidligere medspillere og de tilreisende fra Klanen. Det holdt hardt, for jeg var nær ved å glemme meg på den første scoringen. Men på den andre scoringen klarte jeg å holde følelsene for meg selv, smiler han.

Love the one you’re with
Det merket «far» Martin seg.

- Jeg tror ingen i Vålerenga hadde blitt sur på ham hvis han hadde jublet etter å ha scoret mål. Det er jobben hans. Han spiller for Tromsø for å utvikle seg som spiller, og selv om det er vanskelig akkurat i kampene mot oss, så er det gledelig for både meg og klubben å se at utlånet går som forventet – eller kanskje til og med enda bedre enn håpet, sier han.

TIL-trener Per-Mathias Høgmo smiler litt av toppscorerens forsøk på å legge bånd på sine følelser. Selv er Høgmo ingen romantiker. Og nå når han heller ikke får spille noen rolle i et klassisk romantisk drama, er Høgmo forberedt på å etterleve klassikeren fra Crosby, Stills & Nash: Hvis du ikke får være sammen med den du elsker, får du heller elske den du får være sammen med.

- Mos har kontrakt med Vålerenga, og vi står ikke i posisjon til å kunne gjøre så mye med den saken. Han vet at han er hjertelig velkommen hos oss, men i mellomtiden sonderer vi terrenget etter andre spillere. Vi ønsker å forsterke – både i angrep og i forsvar. Vi har flere i kikkerten, men hvis vi ikke finner det vi trenger, kommer vi heller ikke til å hente noen, slår Høgmo fast.

It takes two to tango
Kampen endte med store sifre, men var spillemessig langt jevnere enn hva sluttresultatet skulle tilsi.

- Både dagens kamp og kampen på Ullevaal forrige helg (VIF-seier 2-0) var jevne, påpeker Martin Andresen.

- Den store forskjellen for vår del, var forsvarsspillet, påpeker Høgmo: Vi lyktes å skape brudd høyt i banen, og dermed fikk vi utnyttet den hurtigheten som de nye spillerne våre har, sier han – og nevner spillere som Hans Nordby, Saliou Ciss og Steffen Nystrøm som eksempler på «nye komponenter» i eget lag.

Alfheim-oppgjøret ble nemlig preget av vikarer og erstattere på begge lag, etter at skader, suspensjoner og avganger preget begge startoppstillingene. Martin Andresen måtte bruke midtbanespiller Fegor Ogude som erstatter for suspenderte Stefan Strandberg i midtforsvaret.

- Om jeg savnet Strandberg? Ja! Men samtidig synes jeg faktisk Fegor gjorde en fremragende jobb som midtstopper. Han hang med på løpsduellene til de raske Tromsø-spillerne, og det var absolutt ikke hans skyld at vi tapte, påpeker han.

HTML EMBED