ULLEVAAL/AKERSGATA (Nettavisen): Martin Ødegaard var ikke en del av Arsenal-troppen som seiret borte mot Brentford søndag. Nordmannen har fått en forrykende start på debutsesongen som kaptein, og leder for øyeblikket Premier League.

På mandagens pressekonferanse bekrefter landslagssjef Ståle Solbakken at kapteinen er skadet, men at han kan bli klar til Nations League-kampene mot Slovenia og Serbia.

– Situasjonen er sånn at han måtte gi seg på siste trening før Brentford-kampen. Det er ingen alvorlig skade. Det er en skade hvor han kommer til å bli frisk ganske fort, så spørs det hvor fort han blir frisk. sier Solbakken på mandagens pressekonferanse.

Ødegaard befinner seg for øyeblikket i England der han skal gjennomføre undersøkelser.

– Vi har ikke gitt opp det der. Jeg blir overrasket hvis han ikke spiller for oss i løpet av denne samlingen.

Les også: Solbakken med Haaland-stikk: – Ble nesten litt bekymret

Søndag ble det kjent at Vålerenga-stopper Stefan Strandberg er ute av troppen grunnet en skade han pådro seg mot Kristiansund. Inn kom Ferencvaros-spiller Kristoffer Zachariassen som erstatter.

Norge leder for øyeblikket gruppen med tre poeng ned til Serbia. Dersom det norske landslaget står igjen som gruppevinnere etter de to kampene i september, vil det resultere i opprykk til elitenivået i Nations League.

Samtidig vil Norge sikre seg en plass på seedingsnivå to i trekningen til gruppespillet der det kjempes om kvalifisering til fotball-EM i Tyskland i 2024. Norge vil også få en ekstra sjanse om det ikke lykkes i kvalifiseringen.

Les også: Bruken av ulovlig IPTV skyter i været: – Problemet er åpenbart