*Nettavisen* Sport.

Martin Ødegaard imponerte mot Premier League-motstand

IMPONERTE: Martin Ødegaard startet for Real Sociedad i lørdagens treningskamp mot Watford. Foto: Mike Egerton (Pa Photos)

Vartet opp med flere fantastisk detaljer mot Watford.

03.08.19 18:20

WATFORD - REAL SOCIEDAD 2-1

Martin Ødegaard fikk 74 minutter for Real Sociedad da de møtte Premier League-laget Watford på Vicarage Road lørdag. La Real er godt i gang med sin oppkjøring inn mot den nye La Liga-sesongen.

Ifølge Viasport-eksperten Petter Veland betyr det at det er nordmannen som har spilt mest i sesongoppkjøringen til klubben fra Baskerland:

Nordmannen ble liggende i rollen av spissen Willian José i Imanol Alguacials 4-2-3-1-system, og det var tydelig at veldig mye av det offensive spillet skulle gjennom drammenseren i den første omgangen.

I det 17. minutt viste Ødegaard sine vanvittige evner med ballen i beina da han prikket ut stjernespiller Mikel Oyarzabal på vei gjennom Watford-forsvaret med en fantastisk stikkpasning.

Les mer: Vi følger overgangsvinduet LIVE

Dessverre for La Real maktet ikke angriperen, som nylig vant U21-EM med Spania, å sette ballen forbi keeper Ben Foster. Avslutningen var veik, og trillet godt utenfor buret til den tidligere Manchester United-keeperen.

Ødegaard beveget seg ofte ut på ut mot høyre for å bevege seg mer sentralt med ballen, og kombinerte med midtbanespillerne Mikel Merino og Asier Illarramendi på midtbanen fra La Real.

Nordmannen var dog ikke involvert da Ken Sema felte Joseba Zaldua inne i Watford-boksen, og dommer Craig Pawson pekte på straffemerket. Der var Oyarzabal kald og sikker, og sendte La Real i føringen.

Ødegaard var igjen på farten like før halvtimen spilt da La Real kom på kontring. Han sylte igjennom nysigneringen Portu, men dessverre for de grønnkledde var den tidligere Girona-stjernen i offside.

Det var det spanske laget som dikterte det aller mest av banespillet, selv om tempoet senket seg mer og mer utover i den første omgangen.

Merino var centimetre fra å stange inn en corner fra Ødegaard like før pause, men dessverre for laget fra San Sebastián gikk forsøket i stolpen bak keeper Ben Foster i Watford-buret.

Det tok ikke lang tid før Watford utlignet i den andre omgangen da André Gray ble spilt igjennom og fikk lirket ballen forbi La Real-keeper José Ángel Moyá, og utlignet til 1-1.

Ødegaard danset seg forbi Watford-forsvarere like etterpå, og fikk klemt til fra distanse. Dessverre for bortelaget så suste avslutningen til nordmannen godt utenfor mål.

Alexander Isak ble byttet inn i den andre omgangen, og etter timen spilt suste han, Ødegaard og Willian José på kontring. Det endte til slutt med at svensken fikk avslutte, men skuddet ble avverget på streken.

Watford virket langt friskere i den andre omgangen, og André Gray og Deeney trykket La Real dypere i banen. Etter 68 minutter fikk midtbanemann Etienne Capoué testet skuddfoten, men Moyá fikk holdt unna.

Kampen ble i stor grad preget av alle byttene, og drøye kvarteret før slutt takket også Ødegaard for seg. Da stod det 1-1 mellom de to lagene på Vicarage Road.

På litt samme måte som utligningen til Watford ble Gray spilt igjennom og fikk lirket avslutningen forbi La Reals keeper. Dermed ser Watford ut til å være i rute inn mot Premier League-starten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag