Gå til sidens hovedinnhold

- Martin og Tommy i egen klasse

Tommy Svindal Larsen og Martin Andresen har vært i en egen klasse hittil i år, mener Arne Sandstø. Søndag er det midtbaneduell.

Odd Grenland har overrasket alle, og ligger på 3. plass - fortsatt ubeseiret. Brann ligger plassen foran, og er fortsatt ubeseiret. Det er duket for toppkamp i Skien søndag.

Da kan du se alle målene fra Tippeliga-runden gratis på fxt.no, like etter at de er scoret.

Det er også duket for to gigantiske dueller.

Det er Rune Jarstein mot Håkon Opdal. Det er landslagsuttatte Tommy Svindal Larsen mot Martin Andresen.

- Ville du byttet bort Tommy Svindal Larsen mot Martin Andresen?

- Jeg ville hatt begge, svarer Odd-trener Arne Sandstø diplomatisk.

- De driver en annen idrett
Han vil ikke svare på hvem av de to han synes er best, men han er full av lovord om Andresen.

- Jeg så Brann i et par kamper før sesongen, og har også sett dem i et par kamper under sesongen. Til og begynne med var det mye tut og kjør på dårlige baner. Men da Martin Andresen fikk ballen ble det en helt annen idrett. Det samme var det med Tommy Svindal Larsen her i Odd, sier Sandstø til TV 2 Nettavisen.

Og legger til:

- Etter Start-Brann uttalte Tom Nordlie at de slo så mye langt på grunn av at det var vanskelig å spille med det underlaget som var på banen. Men når man så på kampen så var det én som spilte ordentlig fotball utpå der. Det var Martin Andresen.

- Vil dere ha mannsmarkering på ham søndag?

- Nei. Vi kommer til å legge press på ham, og gjør enkelte grep, men det viktigste er uansett vårt eget spill, sier Sandstø.

- Er de for like til å spille sentralt sammen på landslaget?

- Nei. Det bør absolutt kunne gå. Men det må være helt klare kjøreregler for hvordan de skal bevege se. Hvem som skal være dyp. Hvem som skal stå litt høyere. Blir begge to sittende kan de nok fort bli litt like. Men får man splittet dem på midtbanen, er det få som har så høy fotballintelligens, få som er så så flinke til å holde på ballen og få som kan spille på så få touch. De har den nødvendige roen, skryter Odd-treneren.

Jarstein vs. Opdal
Han er også imponert av Håkon Opdals fremgang i Brann-trøya, men mener at Rune Jarstein er milevis bedre. I hvert fall på en viktig kvalitet.

- Rune Jarstein er vel den av de to som har prestert best av de to over tid i Tippeligaen. Håkon har brukt litt lengre tid, men kommet voldsomt i år. Og han er jo fantastisk på streken. Selv om Rune har tatt steg fremover i forhold til eksplosivitet på streken i år, så er nok Håkon hakket foran Rune på refleksredninger. Samtidig er Rune milesvis foran Håkon Opdal i feltet. Det avverger han mange målsjanser med, sier Odd-treneren.

Odd-Brann spilles søndag. Du kan se målene gratis i TV 2 Nettavisen umiddelbart etter at de er scoret. TV 2 Nettavisen sender også alle kampene direkte som en betalingstjeneste.

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?