Gå til sidens hovedinnhold

Martin vraker seg selv

- Kapteinsrollen er betydelig overvurdert, hevder VIF-sjefen.

VÅLERENGA - BRANN 0-1:

ULLEVAAL (Nettavisen): Det tok tid før Martin Andresen var renvasket, behandlet og klar for å møte pressen etter 0-1-nederlaget mot Brann i avslutningskampen i Tippeligaen. Men da intervjuområdet var rigget ned, og VIF-manageren endelig kom, var det med nyheter.

Neste år har han én rolle mindre i Vålerenga: Martin Andresen gir fra seg kapteinsbindet.

- Vi trenger sjefer på banen. Jeg håper at kapteinsbindet kan bidra til at noen tar mer ansvar, sier Andresen, som i sommer måtte gi fra seg kapteinsbindet på landslaget til Brede Hangeland.

Prosessen med å finne ny kaptein er allerede i gang. Andresen vraket nemlig seg selv som kaptein også mot Brann. For første gang siden han overtok Oslo-klubb, var en annen spiller kaptein selv om Andresen spilte fra start.

Overrasket Fredheim Holm
Valget falt på Daniel Fredheim Holm, som vikarierte med kapteinsbindet mot Stabæk forrige helg. 23-åringen legger ikke skjul på at han overrasket da han fikk beskjeden rett før kampstart.

- Jeg trodde Martin skulle være kaptein, ja, innrømmer han.

- Gjør kapteinsbildet at du føler deg som sjef når Martin uansett er på banen?

- Hehe, det kan kanskje diskuteres. Men alle må stå fram og være sjefer i sine roller. Det er vel det dette handler om, sier Fredheim Holm – som dermed bekrefter at han har fattet managerens budskap.

- Er du kaptein også i cupfinalen neste helg?

- Det må du spørre andre om.

Seriestart mandag kl. 15: Meld deg på Managerleague nå!

(Les videre under bildet)

- Overvurdert rolle
Akkurat det spørsmålet vil imidlertid ikke Martin Andresen heller gi noe klart svar på. Men at Daniel Fredheim Holm kan være Vålerengas kaptein ved sesongstart i 2009, utelukker han ikke.

- Daniel er en av flere som har potensial til å bli en ledertype på banen. Nå har han fått sjansen i et par kamper til å vise fram det, poengterer Andresen, som vil ha et helt kapteinsteam på plass før 2009-sesongen. Samtidig understreker han én ting:

- Kapteinsrollen er nok betydelig overvurdert.

(Les videre under videosammendraget fra kampen)

271262

Fire i stengene
Kaptein eller ikke, mot Brann lyktes det ikke hundre prosent for verken Martin Andresen eller Daniel Fredheim Holm. Sistnevnte var klart best av de to, faktisk banens beste, men hadde ikke marginene med seg i de avgjørende situasjonene.

To ganger gikk skudd fra Fredheim Holm via Brann-spillere og i tverrligger. Også Bengt Sæternes og Mohammed Abdellaoue hadde hver sin avslutning i metallet, men ingen VIF-spiller maktet å få ballen mellom stengene.

Dermed var Rodolph Austins frisparkperle etter 17 minutter – kampens første avslutning på mål – nok til å sikre tre Brann-poeng i Mons Ivar Mjeldes avskjedskamp.

Brann endte på åttendeplass i Tippeligaen, Vålerenga helt nede på tiende.

PS. Om Martin Andresen finner en plass til seg selv på cupfinalelaget mot Stabæk neste søndag, ville han ikke si noe om etter serieavslutningen.

Sjekk siste sportsnytt her!
Sjekk siste fotballnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Kommentarer til denne saken