RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Martins Brann-drøm

Foto: Stian Lysberg Solum (Scanpix)
Sist oppdatert:
Gullrekkas tall er 6-2-1. Martin Andresen kan se den komme.

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): VÅLERENGA-STRØMSGODSET 1-2: Vålerenga dominerte klart mot Strømsgodset, drammenserne vant. Muligens som følge av en feilaktig idømt straffe i innledningsminuttene, mest sannsynlig på grunn av manglende effektivitet. Godset scoret på to av sine tre-fire målsjanser, Vålerenga kun én gang på et rundt tosifret antall gode målsjanser.

Slik frustrerer, innrømmer Kristofer Hæstad.

- Vi klarer ikke å vippe kampene i vår favør, og får ikke ballen over streken, sukker midtbaneterrieren oppgitt.

Bedre og bedre dag for dag
Trener Martin Andresen beholder imidlertid roen og er godt fornøyd med Oslo-lagets utvikling.

- Vi er mye bedre nå enn vi var i våres.

(saken fortsetter)

- Jeg har hele tiden sagt at vi ville bli dårligere før vi ble bedre, først og fremst fordi vi har så mange nye spillere og fordi vi har innført så mye nytt.

The only way is up
Nå mener Andresen at Vålerenga er på vei opp fra bølgedalen, og peker på flere lyspunkter – senest i mandagens kamp på landslagsarenaen.

- Vi skaper langt flere sjanser enn vi har gjort før i år, og vi er også mye flinkere til å komme rundt på kanten, mens vi tidligere på sesongen slo mye langt fra backfireren, minner VIF-manageren om.

- I det hele tatt lykkes vi nå mye bedre med de tingene vi har trent på.

Byen e' Bergen og lage' e' Brann
Parallellen er klar, målet likeså.

- Vi er som Brann var.

- Den første sesongen vi forsøkte oss på noe nytt, prøvet og feilet vi mye, og ble nummer seks. Den neste var vi ubeseiret fram til sommeren, og ble nummer to.

(saken fortsetter)

Alle vet hvordan det gikk den tredje sesongen – Bergen fikk sitt særs etterlengtede seriegull. Andresen håper – og tror – at han nye disipler også skal kunne være med i en slik kamp allerede neste sesong.

- Vi vil slåss om seriegullet neste år, lover Andresen, og krever å bli trodd.

Ut med dommeren, inn med kua
Skal Vålerenga lykkes med det er det dog flere ting som må rettes på. Først og fremst må man bli mer effektive. Til tross for at de blåkledte har styrt nesten alle sine hjemmekamper i år, står de kun med ti nettkjenninger på ni seriekamper på Ullevaal – og kun tre seirer. Bare HamKam og Molde er dårligere.

- Det stresser meg ikke, sier Andresen til Nettavisen.

- Det er litt tilfeldig at vi ikke vinner en kamp som denne når vi er så mye bedre og har så mange sjanser. De får i tillegg mål på et feilaktig idømt straffespark.

«Syndebukken», André Muri, skjønte også lite av situasjonen da dommer Kjetil Sælen pekte på ellevemeteren etter at Steffen Nystrøm gikk i bakken inne i Vålerengas sekstenmeter.

- Han holder armen min i armhulen, og når jeg trekker til meg lanken, går han i bakken.

- Du ser det klart på TV at det ikke er straffe, hevder Muri, som heller ikke skjønner hvorfor han ikke fikk rødt kort hvis dommeren var sikker på at det var straffespark.

André Bergdølmo brød seg ikke, og var sikkerheten selv fra krittmerket. Moa fikk lurt inn utligningsmålet i begynnelsen av andreomgangen, men en frekk pasning fra Fredrik Winsnes ti minutter før full tid ga Christer George muligheten til å sikre Godset sin første borteseier for sesongen.

(saken fortsetter)

Don't worry, be happy
Den sjansen tok 29-åringen godt vare på – om enn på to forsøk – og dermed sendte han Vålerenga ned til en skuffende tiendeplass på tabellen.

- Jeg bryr meg egentlig ikke så mye om tabellen, men målet om Europacup-spill neste sesong består fortsatt.

- Det målet bør vi klare. Muligheten er fortsatt å havne på fjerdeplass i serien (fem poeng opp når åtte runder gjenstår, red.anm.), men spesielt i cupen bør vi ha gode sjanser. Slår vi Odd i semifinalen er det gode muligheter for at vi klarer det på det viset, sier VIF-sjefen.

Martin Andresen krysser med andre ord fingrene for mer Stabæk-suksess. Slår hans gamle arbeidsgiver Molde i semifinalen OG vinner serien samtidig som VIF gjør jobben mot Odd, så er et av årets VIF-mål i boks.

PS. Strømsgodsets trener Ronny Deila er helt enig i Martin Andresens Vålerenga-analyse, og mener trenerkollegaen er i ferd med å bygge noe stort.

- Jeg synes de spiller bra i dag, og det er ingen tvil om at Vålerenga kommer til å bli meget gode på sikt, sier Deila til Nettavisen.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Fotballgal? Prøv det norske spillet Managerleague

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere