*Nettavisen* Sport.

Mascherano er solgt for 170 millioner

Foto: ANDREW YATES (AFP)

Liverpool-spilleren fikk det som han ønsket.

27.08.10 15:59

Javier Mascheranos ønske om å få forlate Liverpool har omsider gått i oppfyllelse.

Italienske Inter var lenge sterkt koblet til midtbanespilleren, men i stedet blir han nå Barcelona-spiller.

Enige
Det bekreftes nemlig på nettsidene til både Barcelona og Liverpool fredag morgen.

- Liverpool er enige med Barcelona om overgangssum for Javier Mascherano. Den spanske klubben har nå fått tillatelse til å snakke med argentineren, het det først på Liverpools side.

Like etter fulgte Barcelonas nettside opp.

- Liverpool og Barcelona er enige om overgangen til Javier Mascherano, og han kommer til å skrive under på en fireårskontrakt så fort han har bestått legesjekken.

Ifølge BBC skal overgangssummen ligge på 17,25 millioner pund - altså rundt 167 millioner norske kroner. Det har tidligere har det blitt spekulert i at Liverpool ønsket drøyt 200 millioner kroner for spilleren og at det var uaktuelt å selge for et lavere bud. Spillerens streik i forkant av kampen mot Manchester City kan imidlertid ha bidratt til å presse prisen noe ned.

- Vi kommer tilbake med detaljene i overgangen så fort legesjekken er bestått, sier Barcelona.

Liverpool betalte i sin tid 16 millioner pund for Mascherano.

Dette betyr at klubben trolig får penger til å hente inn andre spillere. Mascherano endte med fem mål på 94 seriekamper for klubben. Han vant ingen titler på sine fem sesonger i klubben.

Forholdet til fansen har lenge vært utmerket, men etter at han nektet å spille mot City mandag ønsket flere supportere at han skulle råtne på reservelaget i stedet for å få bytte klubb.

Tredje kjøp
I Barcelona blir Mascherano lagkamerat med to andre argentinere - Gabriel Milito og Lionel Messi. Han blir også Barcelonas tredje kjøp denne sommeren. Tidligere har klubben hentet David Villa fra Valencia og Adriano fra Sevilla.

I Barcelona får han nok også større sjanser til å vinne titler enn det han har hatt i England.

PS. Alexander Hleb, som noen trodde kunne bli en del av Mascherano-avtalen, ser ifølge rapportene ut til å være på vei fra Barcelona til Benfica på lån.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.