RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Maskinen som kan stoppe VIF

Sist oppdatert:
STABÆK KLINIKKEN (TV 2 Nettavisen): Dette er ikke hva du tror. Dette er en ESW som knuser betente vev, og den kan sørge for at Vålerenga ikke blir seriemester.

Det er i alle fall det Martin Andresen og Stabæk håper. Landslagskapteinen er fortsatt hemmet av skaden i høyre lyske, og driver for tiden kun trening uten ball, samt alternativ behandling.

Og det er her ESW-en, en trykkbølgebehandler, er så viktig.

- Martin er sliten etter å ha spilt mye fotball over lang tid, og muskulaturen er betent i høyre feste (ved lysken). Egentlig trenger han en skikkelig hvilepause på fire til seks uker, sier Stabæks fysioterapeut Tor Østhagen.

Men med Stabæk under streken når én kamp gjenstår så er ikke det noe alternativ.

- I stedet for å trene med ball, så går det i svømming, sykling og løping for Martins del. I tillegg gir vi ham mye alternativ behandling som massasje og fysioterapi.

Og trykkbølgebehandling, som Stabæks medisinske apparat fester stor lit til.

Dunker til
- Denne ESW-en (fra engelsk; energy extracorporeal shockwave, red. anm.) knuser alle betente vev, og setter i gang kroppens forsvarsmekanismer, blant annet ved å sette i gang blodsirkulasjonen, sier Stabæks medisinsk ansvarlige, Arne Røde.

Maskinen fungerer nærmest som en trykkbor, og ved å bruke den håper man i Stabæk at landslagskapteinen skal kunne dirrigere og kontrollere midtbanen ”som normalt” på lørdag. Det har han ikke kunnet i det siste, og skaden har hemmet ham mer enn han liker å innrømme.

- Det gjør vondt når jeg slår innsidepasninger, så mye at jeg prøver å spille slik at jeg får andre alternativer, sier Stabæk-sjefen til TV 2 Nettavisen.

For en spiller som er vant il å ligge dypt, sentralt på midtbanen er ikke det det enkleste. I en vanlig kamp har en spiller i en slik posisjon mellom 60 og 75 ballberøringer, og de fleste av dem vil være med innsiden av foten. Nå er antall involveringer blitt noe færre etter at han flyttet lenger fremover på banen, men likevel sier tallene noe om hvilken belastning 27-åringen utsettes for.

Har trua på seier
Bekymret for kampen er han likevel ikke, og mannen som i sin tid ble lansert som Wimbledons svar på David Beckham mener Bærums-gutta har gode muligheter mot Vålerenga på lørdag.

- I utgangspunktet er vi nede, men dette er som en cupfinale hvor vi går ut og har alt å vinne.

Med seier havner Stabæk minimum på kvalikkplass, og med uavgjort mellom Molde og Bodø/Glimt vil laget havne på sikker plass.

- Vi har et godt tak på Vålerenga, og jeg tror vi kan ta dem, sier Andresen.

At kampen blir spesiell for landslagsspilleren er det imidlertid liten tvil om. Han er nemlig gammel Enga-supporter!

- Jeg brukte å følge Vålerenga ganske regelmessig da jeg var tenåring, sier Andresen noe motvillig.

Egentlig OK med VIF-gull
Han ønsker ikke at det skal gjøres noe stort nummer ut av dette før den avgjørende kampen på Ullevaal kommende lørdag, men innrømmer likevel at han egentlig ikke hadde hatt noe imot at klubben ble seriemester, hadde det ikke vært for at de møtte Stabæk i siste kampen.

- Jeg synes det er gøy med Vålerenga nå også, og spesielt så hadde jeg unnet supporterne gullet, sier landslagskapteinen, tydelig imponert over den voldsomme oppbakkingen som Klanen gir og har gitt Vålerenga i gode og onde stunder de siste årene.

At hans gamle favorittklubb også blir hans neste arbeidsgiver vil han imidlertid ikke høre noe om. Ryktet om at det skal være oppnådd enighet mellom Vålerenga og Andresen hvis Stabæk rykker ned, avfeier han glatt.

- Det kjenner jeg ikke til, og nå konsentrerer jeg meg helt og fullt om sesongavslutningen. Jeg kommer ikke til å prate med noen andre klubber før Stabæks sesong er over og ting er klare, understreker Stabæks viktigste spiller.

Og har med det i alle fall gledet Stabæk-fansen litt i en ellers mørk tid. Kan han glede dem ennå mer på lørdag?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere