Gå til sidens hovedinnhold

Mason Greenwood og Phil Foden kastes ut av England-troppen: Brøt korona-reglene og hadde jenter på rommet

De unge landslagsspillerne fikk i helgen sine seniordebuter for England. Allerede etter første kamp er de i trøbbel.

En rekke britiske aviser, deriblant The Times og Daily Mail, skrev mandag ettermiddag at duoen blir igjen på Island når det engelske landslaget senere på dagen flyr til Danmark i et spesialchartret fly for å spille ny landskamp.

Delte besøket på sosiale medier

Årsaken er at Foden (20) og Greenwood (18) har brutt koronareglementet ved å ha hatt besøk av islandske jenter på hotellrommet.

Les også

Nettavisens tabelltips for Premier League 2020/2021

Det er det islandske nettstedet 433.is som først meldte om regelbruddet, og jentene selv skal ha delt bilder og video fra innsiden av hotellrommet der de sosialiserte med Premier League-stjernene.

Den engelske landslagstreneren, Gareth Southgate, møtte pressen mandag ettermiddag. Da ble hovedfokuset Foden/Greenwood-situasjonen.

Han startet med å si at han ble informert om situasjonen på morgenen, og det måtte bli bestemt veldig kjapt at de ikke kunne være i kontakt med resten av laget.

- Det er en veldig alvorlig hendelse, uttaler Southgate.

- Ingen andre medlemmer av troppen har vært i kontakt med de to spillerne. De kunne ikke være med oss til frokost, ikke til trening. Vi har fulgt alle retningslinjer, forteller treneren.

- De har vært naive

Southgate bekrefter også at Greenwood og Foden brøt korona-retningslinjer og vil fly hjem fra Island på egenhånd:

- De har vært naive. Det hviler et ansvar i alle aldersgrupper under denne pandemien. De har bedt om unnskyldning. Ingenting skjedde i områdene av hotellet som vi brukte.

Southgate sier også at det er for tidlig å si om dette vil påvirke Foden og Greenwood sitt forhold til det engelske landslaget i fremtiden.

- Jeg legger merke til alderen deres, men hele verden må håndtere denne pandemien.

- Dette er to gutter jeg ikke kjenner veldig godt. Jeg må prøve å snakke med dem senere på en skikkelig måte. De har bedt om unnskyldning, men alt har skjedd så fort og vi er nødt til å få alle fakta på bordet, sier Southgate på pressekonferansen.

Begge spillerne, som spiller for henholdsvis Manchester United og Manchester City, fikk sine debuter for Englands A-landslag i seieren mot Island lørdag kveld, men det er hotellbesøket som nå stjeler overskriftene på balløya.

Klubbene bryter stillheten

Manchester United fordømmer Greenwood sine handlinger i en uttalelse til Manchester Evening News:

- Manchester United har kontakt med fotballforbundet og er skuffet over handlingene til Mason Greenwood i denne situasjonen.

Klubben forventer ikke at Greenwood må i karantene, ettersom det ikke er noen reisebegrensning med Island.

Manchester City skriver på sin egen hjemmeside at de er klar over situasjonen City-spiller Foden har vært involvert i.

- Det er klart at Phil sine handlinger var helt uakseptable.

- Oppførselen hans strider ikke bare med strenge retningslinjer relatert til Covid-19, men faller også godt utenfor den standarden som forventes av en Manchester City-spiller og engelsk landslagsspiller, skriver klubben i en pressemelding, og legger til at de støtter FA sine handlinger.

- Sa aldri at vi ikke kunne ta bilder

Å ha kontakt med personer utenfor troppen eller støtteapparatet til England står stikk i strid med det strenge koronaregelverket landslagsspillerne har forpliktet seg til.

Videoklipp sirkulerer nå på sosiale medier og skal vise korte snutter fra jentebesøket. I et intervju med islandske DV sier en av jentene på videoen at de ikke var klar over at spillerne brøt noen regler.

- De sa aldri at vi ikke kunne ta noen bilder, siteres den ene jenta på, ifølge Daily Mail.

Det engelske landslaget har trent i to dager på Island etter lørdagens kamp, men ifølge Manchester Evening News var verken Greenwood eller Foden til stede på mandagens økt, noe Southgate bekreftet.

Begge spillerne spås store karrierer etter gode prestasjoner i Premier League i ung alder. Midtbaneeleganten Foden har rukket å spille 41 kamper i den engelske toppdivisjonen for City, mens spissen Greenwood har scoret ti mål på 31 kamper i Premier League for Manchester United.

Les også

Mahrez og Laporte koronasmittet

Kommentarer til denne saken