Gå til sidens hovedinnhold

Massive favoritter

Ekspertene er enige om hvordan Premier League ender.

Oslo (ANB): Manchester United er massive gullfavoritter foran helgens seriestart, mens Liverpool tar den siste mesterligaplassen – om vi skal stole på ekspertene.

«Alle» holder de regjerende mestrene som seriefavoritt, og skal vi tro ekspertene blir kommende sesong en kamp mellom de to Manchester-lagene. For er Manchester United massive favoritter, er Manchester City like klare sølvvinnere når det kommer til tipsene.

TV-kanalen ITV har spurt åtte eksperter om hvem de tror stikker av med tittelen, og sju av dem svarer de røde djevlene.

- 90 minutter på Wembley sist søndag oppsummerte det. Manchester United har sine svakheter – spesielt på midtbanen – og de har også mistet viktige rutine, men ingen lag er bedre til å vinne fotballkamper, selv fra tilsynelatende umulige posisjoner, sier Oliver Kay hos storavisen The Times.

Tror på City
Han sikter til Community Shields-oppgjøret mot naborival City sist søndag, hvor de røde snudde 0-2 til 3-2-seier.

Kun en av de åtte har en annen favoritt, nemlig de blåkledde fra storbyen i nordvest. ITV-kommentator Peter Drury tror den sjeik-eide klubben nå har muskler nok til å gå helt til topps.

- Å bedømme ting etter en kamp er dumt, men United var veldig mye bedre enn City (sist søndag). Når det er sagt, dybden i Citys tropp (og pengebok) gjør dem til seriefavoritter, sier han.

Chelsea og Pool til mesterligaen
Chelsea er tippet som like klar treer, mens fem av ekspertene har Liverpool foran Arsenal i kampen om mesterligaplass. Det er kun Caroline Cheese fra det internasjonale nyhetsbyrået AP som ikke har Chelsea som bronsevinner. Hun mener Kenny Dalglish og Liverpool kan knipe tredjeplassen foran de blå fra London.

Ingen av de åtte tror imidlertid at klubber som Tottenham eller Everton, femmer og sjuer sist sesong, kan kjempe seg inn blant det som nå er blitt de fem store.

2,5 milliarder i spillerkjøp
Overgangsvinduet er fortsatt åpent, og klubbene kommer helt sikkert til å forsterke lagene ytterligere utover i august. Ifølge Sky Sports har Premier League-klubbene til nå bladd opp 2,5 milliarder kroner på spillekjøp i sommer, og de fleste storlagene stiller forsterket til start når det hele blåses i gang lørdag klokken 16.

Alex Ferguson var tidlig ute med sjekkheftet, og signerte keeper David De Gea, midtstopper Phil Jones og lynvingen Ashley Young tidlig i sommer. Til sammen har den skotske manageren brukt nærmere en halv millard kroner på spillerkjøp, og det er det meste han har brukt siden 2007 (da kjøpte han blant annet Nani, Carlos Tevez, Anderson, Owen Hargreaves og Da Silva-tvillingene).

I tillegg til pensjonerte Scholes har United solgt de to forsvarsspillerne John O’Shea og Wes Brown.

Svigersønn til Maradona
City har faktisk kun brukt rundt 20 millioner mer på spillerkjøp enn United i sommer, så fansen til de røde bør kanskje vente litt med å bruke uttrykket «kjøpeklubb» på rivalene. Størst innhugg i de dype lommene gjorde kjøpet av den argentinske landslagsspilleren Sergio Aguero. «Kun» som han kalles er svigersønn til selveste Diego Maradona, og kom fra Atletico Madrid for rundt 340 millioner kroner.

For at den blå månen skal skinne helt på toppen av Premier League har manager Roberto Mancini også hentet Gael Clichy fra Arsenal og det 20 år gamle stoppertalentet Stefan Savic fra Partizan.

«Ingen» regner med at City er ferdighandlet, så det kommer mest sannsynlig en eller flere spillere.

Stille for Chelsea
Det virker som om at Chelsea stort sett gjorde seg ferdig med kjøpene under vinterens overgangsvindu. Da hentet de Fernando Torres og David Luiz. I sommer har de sikret seg keepertalentet Thibaut Courtois fra Genk som allerede er viderelånt til Atletico Madrid og 19 år gamle Oriol Romeu fra Barcelona.

Det jobbes også hardt i kulissene for å få til en avtale med Anderlecht for «den nye Didier Drogba», Romelu Lukaku, men den var fortsatt ikke bekreftet fredag formiddag.

Størst spenning knytter det seg imidlertid hvordan den nye manageren Andre Villas-Boas vil klare seg. Er Lukaku den nye Drogba så er Villas-Boas ansett som den nye Mourinho, mannen som førte Chelsea til gull og glitter på midten av 2000-tallet.

Ettertraktet trio
Liverpool har også styrket stallen i sommer, og ettertraktede spillere som Charlie Adams, Stewart Downing og Jordan Henderson valgte alle den tidligere storheten. Dalglish har også sikret seg Alexander Doni fra Roma på fri overgang.

Arsenal har til nå nøyd seg med tre spillere – to talenter og en etablert ivorianer. Det knyttes naturlig nok størst forventninger til Gervinho som kom fra de franske seriemesterne Lille, mens Alex Oxlade-Chamberlain er regnet som et av de største talentene på balløya. Han ble hentet fra Southampton, klubben som Arsenal-helten Theo Walcott også ble oppfostret i.

I tillegg er nok en unggutt, backen Carl Jenkinson, kjøpt.

Uten stjerneduo i åpningen
Verre for Arsenal er spillerne ut. De har allerede mistet Clichy, og mye tyder på at også kaptein Francesc Fabregas og den franske landslagsspilleren Samir Nasri blir solgt til henholdsvis Barcelona og Manchester City. Den sentrale duoen er ikke med i troppen som møter Newcastle lørdag.

Arsene Wenger sier at klubben fortsatt jobber med å signere flere spillere, så Gunners-fansen kan gjemme bort de antidepressive pillene for nå iallfall.

På den andre enden av tabellen spår de fleste at de nyopprykkede klubbene Queens Park Rangers, Norwich og Swansea må kjempe i bunnen.

Serien starter lørdag med seks kamper, det spilles to søndag og runden avsluttes med to City-lag, Manchester City mot Swansea City mandag. Tottenham – Everton er utsatt grunnet opptøyene i Nord-London. (ANB)

HTML EMBED
Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken