Gå til sidens hovedinnhold

Mata herjet mot Brighton: - En gave for Solskjær

Brighton yppet seg mot Manchester United, men så dukket en veteran opp for Solskjærs menn og avgjorde kampen.

BRIGHTON - MANCHESTER UNITED 0-3

Manchester United tok seg videre til ligacupens kvartfinale etter 3-0-seieren over Brighton onsdag kveld.

Målene ble scoret av Scott McTominay, Juan Mata og Paul Pogba. Dean Henderson leverte også varene i mål for United.

- Jeg elsker å spille med han

Juan Mata var både høyt og lavt i løpet av kampen, og avsluttet med både scoring og assist.

- Det var viktig å score i den første omgangen, fordi det er et godt lag vi møter, forteller Juan Mata til Sky Sports etter kampen.

Les også: Haaland med scoring og målgivende da Dortmund tapte mot Bayern München

32 åringen hadde gode ord å komme med til sin nye lagkamerat Donny Van de Beek.

- Han er en meget smart spiller, og vet hvor jeg vil ha ballen. Jeg elsker å spille med han, fordi han finner rommene og vet hvor man bør bevege seg. Innbytterne kommer inn og gjør en forskjell i laget vårt, både Marcus Rashford og Paul Pogba gjør en god jobb da de kom inn, fortsetter spanjolen.

Fornøyd Solskjær

Ole Gunnar Solskjær hadde grunn til å smile etter kampen, og hyllet målscorer Mata.

- Fantastisk forestilling av Juan, og var viktig for oss i angrep. Han er profesjonell tvers igjennom, og viser vei. En nydelig scoring også, beskriver nordmannen til Sky Sports.

Les også: Klopp reagerte på det Roy Keane sa etter Liverpool-kampen: - Hørte jeg riktig?

Han mener laget trengte å spille seg inn i kampen for å få selvtilliten som trengtes til å score.

- Vi trengte de første 25 minuttene til å spille på oss litt selvtillit. Fint at vi scorer på dødball igjen, også holder vi nullen som er viktig.

Så kom spørsmålet alle ventet på. Kan United-fansen vente seg noen nye spillere inn før overgangsvinduet stenger?

- Jeg kan ikke gi deg noen nyheter på det nå. Vi har en stor stall, men hvis det skjer noe så skal jeg si i fra.

- Hva med Jadon Sancho?

- Jeg kommenterer ikke andres spillere, uansett hvilket lag. Jeg kan ikke bry meg om hva andre lag gjør, og jeg vet at folk jobber for å få det beste laget vi kan, avslutter Solskjær.

Henderson-skryt

Dean Henderson leverte en mesterlig forestilling for Manchester United, og nå diskuteres det om han bør ta over ansvaret for David De Gea.

- Chris Wilder skrøt voldsomt av psyken til Henderson under hans tid i Sheffield United, og er en keeper med stor selvtillit. Han vet han er god, og det trenger man hvis man skal stå for United, sier Jan Åge Fjørtoft i Viasat-studio etter kampen.

Studioet fortsetter diskusjonen rundt vraking av De Gea, men finner ikke frem til et godt svar.

- David De Gea har hatt en synkende kurve, og har hatt en del tabber. Han er førstekeeper, men Henderson puster han i nakken. En tabbe til på De Gea, så er han brått førstevalg.

Van de Beek fra start

De to lagene møttes i et høydramatisk oppgjør forrige uke, som resulterte i en 3-2-seier til Solskjærs menn.

Gledelig for Uniteds supportere var det at nyervervelsen Donny Van de Beek fikk muligheten fra start i ligacupoppgjøret.

Les også: Newport nær cupbombe, men Newcastle videre på straffer

Manchester United startet kampen best, og prøvde seg ved et par skumle hjørnespark innenfor de første ti minuttene.

Stor Ighalo-sjanse

Det var United som fikk den første store muligheten på Amex Stadium.

Innlånte Odion Ighalo mesterlig spilt opp av Juan Mata. Nigerianeren passerte keeper, men maktet ikke å sette ballen i mål. Skuddet gikk like til side for målet til Brighton-keeper Jason Steele.

Hjemmelaget spilte seg mer og mer inn i kampen, og etter 25 minutter smalt det. Graham Potters menn trillet seg fint opp, og iranske Jahanbakhsh fikk muligheten fra distanse.

Kantspilleren fornektet seg ikke, og sendte i vei et skudd mot Uniteds sisteskanse Dean Henderson. Fjorårets Sheffield United-keeper hadde derimot god kontroll, og hadde få problemer med å stoppe forsøket.

Mctominay åpnet scoringskontoen

Brighton fortsatte å presse etter sjansen, og ti minutter før hvilen var det Alexis Mac Allister sin tur. Argentineren dro seg inn i banen, og fikk avsluttet fra innenfor sekstenmeteren.

Skuddet gikk en liten meter over mål, men de blåkledde begynte å nærme seg.

- Det er stillingskrig, sa Morten Langli i Viasat-studio underveis i kampen.

Så skulle gjestene få noe å juble for. United fikk frispark minutter før slutt, og Juan Mata trappet opp med sin presise venstrefot.

Innlegget fra spanjolen traff Scott Mctominay med millimeter presisjon. 23-åringen gjorde ingen feil og stanget Solskjærs menn i føringen.

- Mata er en meget god servitør i de posisjonene der. McTominay får stå helt alene og prikke den inn, fortsetter Viasat-studio i pausen.

Mesterlig Henderson-redning

Etter hvilen kom United best ut, og Fred fikk prøvd seg i en god frispark posisjon. Forsøket kom seg over muren, men Steele var med på notene og holdt brasilianerens frispark.

Så var det keeperen på motsatt side som skulle få oppmerksomheten. Brighton trillet opp et strålende angrep, og innbytter Trossard fikk ballen i drømmeposisjon innenfor sekstenmeteren.

Belgieren banket til, men Uniteds reservekeeper Dean Henderson vartet opp med en ellevill redning. 23 åringen var lynraskt ute med venstrelabben og fikk slått ballen ut til corner.

Mata og Pogba økte

Gjestene hadde matchvinnere i begge ender av banen. For like etter kjemperedningen til Henderson, skulle Juan Mata tegne seg på scoringslisten.

En nydelig hælflikk fra nysigneringen Van de Beek fant spanjolen, som var iskald innenfor sekstenmeteren og trillet inn Uniteds andre for dagen. Både scoring og assist for 32 åringen.

- Den eldste er den beste, og den eldste er den lureste. Det må være en gave for Solskjær å ha en slik spiller som har vunnet alt, men som fortsatt er sulten, utbryter Viasats kommentator Roar Stokke.

Og vondt ble til verre bare minutter etter Matas scoring.

Paul Pogba trappet opp og prøvde seg på et frispark fra distanse. Forsøket så ut til å være på vei til side for mål, men traff ryggen til Brighton-forsvarer Joel Veltman og dalte inn bak en sjanseløs Steele.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar