Gå til sidens hovedinnhold

«Matadoren» tok sin åttende Grand Slam

Overraskelsesmannen Tomás Berdych kunne ikke stoppe Rafael Nadal.

Tomás Berdych hadde slått ut både Roger Federer og Novak Djokovic på veien til sin første Grand Slam-finale noensinne.

Tsjekkeren har fått sitt definitive gjennombrudd denne sesongen, med semifinalen i French Open før søndagens finale i Wimbledon-turneringen.

Før årets sesong hadde ikke Berdych kommet lenger enn til fjerde runde i noen Grand Slam-turnering: Nå er han å regne som et av de store navnene innen tennisen.

Tre strake sett
Men i Wimbledon-finalen på søndag møtte han «matadoren» Rafael Nadal, en oppgave som ble for vanskelig selv for en tyr av Berdychs kaliber.

Verdenseneren fra Spania hadde små problemer med å hente hjem seieren i sin tiende Grand Slam-finale, selv om Tomás Berdych var innstilt på å gi Nadal kamp til døra.

Men fire ganger brøt Nadal tsjekkerens server, noe som var nok til å ta seieren etter tre sett.

Med sifrene 6-3, 7-5, 6-4 er dermed Rafael Nadal Wimbledon-mester for andre gang, og tar samtidig sin åttende Grand Slam-tittel i karrieren - etter en litt treg start på centercourten i London.

De to finalistene fulgte hverandre lenge i første sett, men til slutt mente verdenseneren at nok var nok.

Slet med serven
Nadal brøt Berdych i det sjuende gamet, økte ledelsen til 5-3 i det åttende, og brøt nok en gang til settseier 6-3 i siste game av første sett.

Men om Nadal virket overlegen i første sett, hadde han store problemer med å komme skikkelig i gang i andre.

For i det første gamet var Berdych flere ganger i posisjon til å bryte spanjolen, men først etter ti minutter avgjorde Nadal gamet til sin fordel.

Deretter fulgte de to finalistene hverandre igjen, før Nadal brøt Berdych i tolvte game - til 7-5-seier i andre sett.

Også i tredje sett holdt Berdych lenge følge, men igjen viste det seg at Nadal holdt lengst ut: På stillingen 5-4 til Nadal brøt spanjolen Berdych for fjerde gang i kampen, og ble liggende på bakken og juble over seieren.

- Mer enn en drøm
- Dette er mer enn en drøm for meg. Det er alltid som en drøm å spille denne finalen, sier den lykkelige spanjolen etter matchen.

- Å holde dette trofeet i hendende er fantastisk, fortsetter Nadal, som også vant på All England Club for to år siden. I fjor hindret en skade ham å delta i Wimbledon, men revansjen dette året ble altså voldsom.

Han hedrer også sin motstander etter finalen.

- Du har spilt fantastisk denne sesongen. Beklager for i dag, men jeg ønsker deg det beste for resten av sesongen, sier Nadal til Berdych.

Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken