Gå til sidens hovedinnhold

Matcher kometen forsiktig

Må vente med mer verdenscup, til tross for gjennombruddet på Lillehammer.

Anders Fannemel kom fra intet og ble nummer ti i lørdagens verdenscuprenn i hopp på Lillehammer. Det betyr imidlertid ikke at han igjen kastes til ulvene i umiddelbar framtid.

Junior-VM i Hinterzarten i slutten av januar er sesongens store mål for sensasjonsmannen på Lillehammer. I utgangspunktet blir det ikke flere verdenscupstarter på 18-åringen før etter den tid.

- Det kan selvsagt bli endret, hvis han fortsetter å hoppe på et så høyt nivå at han trenger større utfordringer. Dette er noe vi i så fall må ta stilling til underveis. Men planen er at vi skal følge den konkurranseplanen som er lagt inn mot junior-VM, opplyser hoppsjef Clas Brede Bråthen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

COC-cupen neste
Det betyr i klartekst flere renn i Kontinentalcupen (COC) i ukene framover. Først i Vikersund til helga, så i Otepää like før jul og kanskje i Engelberg i romjulen, og deretter i Neustadt midt i januar.

Derimot er det uaktuelt med rennene i Sapporo på nyåret, på grunn av for stor reisebelastning.

- Vi er opptatt av å ikke brenne for mye krutt nå tidlig på vinteren, men velger å matche ham forsiktig. Skjønt forsiktig – konkurransene er tøffe nok, bevares, så det blir flust med nyttig konkurransetrening. «Fornuftig» er kanskje et bedre ord for planene våre med den lovende unggutten framover, sier Bråthen.

Overrasket og imponert
Hoppsjefen er både overrasket og imponert over prestasjonen til Anders Fannemel på Lillehammer lørdag. Egentlig skulle han ikke engang ha deltatt. Han var reserve på laget, men fikk sjansen da det kom et forfall – og kvitterte så det holdt. Først med å hoppe seg til en plass i finalen. Der avanserte han fra 28. til 10. plass!

- Anders viste egenskaper som ble lagt merke til langt ut over landets grenser, fastslår Bråthen.

Nå kom riktignok 18-åringen fra Hornindal ned på jorda med et brak dagen etter, da han like godt ble utslått i kvalifiseringen.

- Men jeg tror ikke selvtilliten han bygde opp lørdag fikk seg en knekk av den grunn. For Anders ble dette ei kjempehelg, og han smilte fra øre til øre da sluttstreken ble satt for Lillehammer-helga, sier en fornøyd hoppsjef.

(ANB)

Sjekk siste vintersport her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar