Gå til sidens hovedinnhold

Matchvinner glemte pressen

Først avgjorde spisskometen Jan Tømmernes kampen for Stabæk. Deretter dro han hjem uten å møte pressen.

NADDERUD/OSLO (Nettavisen): STABÆK-VÅLERENGA 1-0:

I fjor var Tømmernes toppscorer i 2.divisjon med 26 mål for Asker. Men nå viser 21-åringen allerede tenner blant de sterkeste i Norge, og mandag avgjorde han mot Oslo-rivalen Vålerenga.

Vinnermålet kom etter kun seks minutters spill, da hjemmelagets ferske spiss snudde på en femøring, og dyttet lærkula inn ved bakerste stolpe fra kort hold – hans første scoring for Bærums-laget.

Hadde dratt hjem
Men da spillerne skulle møte pressen etter kampen var ikke Tømmernes blant spillerne som stilte opp. Han hadde dratt hjem fordi han ikke trodde pressen skulle møte opp til kampen. Spilleren ble også byttet ut ved pause for å sikre laget bakover.

- Jeg tror han satt på med noen kompiser. Han er fra Asker, skjønner dere. Han har ikke lappen selv, flirte Ingebrigt Steen Jensen etter kampen.

Ingen konsekvenser
Jan Jönsson var meget fornøyd med spissen som avgjorde kampen og deretter forsvant. Treneren forbereder spilleren sin på en ny hverdag som medfører stort presseoppmøte.

- Dette får ingen konsekvenser for han. Men han må lære seg å møte pressen etter kampene, sier Jönsson.

Jönsson sa det var viktig for Tømmernes å endelig score i kamp og ikke bare på trening. Han mener det vil gi en god porsjon selvtillit for spilleren.

Fortjent seier
Stabæk slo sin langt rikere og tungtinvesterende nabo fra øst 1-0 i sesongen siste oppkjøringskamp, i meget kjølige omgivelser på Nadderud.

Seieren var på ingen måte ufortjent, men desto mer imponerende tatt i betraktning av at hjemmelaget spilte over en omgang med ti mann.

- Det er godt å se at det vi har drevet med i vinter har vært riktig. Det gir trygghet, spesielt defensivt, sier Tom Stenvoll i Stabæk.

Kjørte kontringer
To minutter før pause ble Morten Skjønsberg utvist etter å ha pådratt seg sitt andre gule for dagen, uten at det hjalp Vålerenga mye. Tømmernes ble byttet ut med Bjørnar Holmvik, og Stabæk tettet igjen bakover, samtidig som de var svært farlige på sine kontringer.

Både Johan Andersson, Daniel Nannskog og Alanzinho kunne og burde ha økt ledelsen til hjemmelaget, men kampen ebbet ut med 1-0, og Stabæk har all mulig grunn til å se sesongstarten lyst i møte – i motsetning til Vålerenga, som fortsatt har mye å jobbe med. Kun innbytter Bojan Zaijic var i nærheten av å finne nettmaskene mot sin timannsmotstander i andreomgangen.

Misfornøyde i Vålerenga
Etter kampen var Zajic den eneste som fikk skryt av Vålerenga-trener Tor Ole Skullerud.

- Bojan var god i sitt innhopp, men vi var veldig tunge i beina. Vi må finne ut av hva som er årsaken. Vi var freshe på La Manga, sier Skullerud.

Vålerengas Freddy Dos Santos var også misfornøyd med gjennomkjøringen.

- Det er bare en ting å gjøre. Det er å heve seg til kampen mot Ålesund på lørdag, sier han

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted