Gå til sidens hovedinnhold

Matchvinner uten scoring

Denne gang var det ikke stjernene Sidney Crosby eller Jevgenij Malkin som avgjorde for Pittsburgh mot Detroit.

PITTSBURGH PENGUINS - DETROIT RED WINGS 2-1:
Hørt om Rob Scuderi? Nei, men det er heller ikke så rart. Selv i Nord-Amerika har man knapt hørt om Rob Scuderi.

Den defensive backen var - sammen med målvakten Marc-Andre Fleury - den store helten da Pittsburgh tvang fram en sjuende og avgjørende kamp i Stanley Cup-finalen mot Detroit.

- Rob Scuderi går ikke ubemerket hen i laget vårt. Han betaler prisen for å få vekk pucken. Han er en viktig del av laget vårt, konstaterte en fornøyd Penguins-trener Dan Bylsma på pressekonferansen etter kampen.

Redningsmann i sluttsekundene
Scuderi blokkerte det ene skuddet etter det andre og fikk kølla i veien for en rekke Detroit-angrep. Han bidro til og med til kampens første mål, da han fikk pucken fram til Tyler Kennedy, som igjen fikk pucken fram til Jordan Staal, som satte pucken forbi Chris Osgood i Detroit-buret til 1-0.

Men ingenting han gjorde var like viktig som da han blokkerte det åpne målet til Pittsburgh med 12-13 sekunder igjen å spille.

Nesten hver eneste gang Scuderi kom til benken i tredje periode fikk han klapp på skuldrene av lagkameratene, som var takknemlige for at nummer 4 hadde reddet baklengsmål. Og de gangene Scuderi ikke var på isen, tok Fleury seg av det som kom.

- Jeg synes de var bedre enn oss i starten av kampen, kanskje de første 32 minuttene. Vi begynte å overta i andre periode og hadde åpenbart en god tredjeperiode, oppsummerte Detroits trener Mike Babcock.

Osgood storspilte
Med kniven på strupen kriget Penguins seg til en knepen 2-1-seier over Red Wings hjemme i Mellon Arena, etter at Detroit hadde vunnet tre av de fem første kampene og dermed kunne ha avgjort hele Stanley Cup i Mellon Arena natt til torsdag.

Dan Bylsmas pingviner gikk ut i 120 og dominerte første periode stort, men hver eneste gang sto Detroits målvakt Chris Osgood i veien - som så ofte før.

I andre periode jevnet spillet seg ut, og først da fikk Pittsburgh hull på Osgood. Jordan Staal trengte to forsøk før pucken passerte Detroits beste spiller i finaleserien.

5,35 ut i tredje periode økte Tyler Kennedy til 2-0. Nok en gang reddet Osgood den første avslutningen, men Kennedy fikk i likhet med Staal tid til å pirke inn returen.

To og et halvt minutt senere reduserte Kris Draper til 1-2, og etter dette handlet alt om Detroits offensive arsenal. Henrik Zetterberg, Pavel Datsjuk, Marian Hossa - hele stjernegalleriet - gjorde sitt ytterste for å sette inn utligningen, men som nevnt sto spesielt Scuderi og Fleury i veien.

- Nå kan alt skje
Dan Cleary fikk en kjempesjanse like før slutt, da han kom alene med Fleury, men Pittsburghs unge målvakt lot seg ikke lure. De 17.132 tilskuerne i Pittsburghs arena jublet ellevilt for redningen som skulle vise seg å sende finaleserien tilbake til Detroit.

- Vi gjorde jobben i dag og fikk en kamp sju. Når vi kommer til Detroit, kan alt skje, varsler Brooks Orpik.

Den sjuende og avgjørende kampen i finalen av Stanley Cup spilles natt til lørdag, norsk tid.

Det blir Pittsburghs 106. og Detroits 105. kamp på 248 dager.

Reklame

Pondus-boka har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen

Kommentarer til denne saken