Gå til sidens hovedinnhold

Matchvinner venter benken

I forrige kamp på Åråsen, ble han matchvinner. Mot Aalesund tror han benken venter.

Tore Andreas Gundersen scoret sitt første mål på Åråsen onsdag – for Norges U21-landslag, som slo Tyrkia 1-0. LSK-trener Tom Nordlie satt ringside og var fornøyd med nyervervelsens scoring, men noen garanti for mer spilletid har spisstalentet ikke fått.

Foreløpig kan han leve med det.

- Jeg må jobbe hardt på trening og bli en bedre spiller, innrømmer 21-åringen, og forteller at førsteberøringen ikke er bra nok, og at han også mangler roen når han har en mann i ryggen.

Vraket Viking og KIL
Gundersen kom fra Kongsvinger under dramatiske omstendigheter. Ungdomslandslagsspilleren var ønsket av Viking, men Kongsvinger aksepterte ikke rogalendingenes bud. Senere brøt Gundersen kontrakten med Adeccoliga-laget for manglende lønnsutbetalinger, men i slutten av februar ble han, Lillestrøm og Kongsvinger enige om en overgang.

- Tom Nordlies 4-3-3-system var en vesentlig grunn til overgangen, sa han den gangen, og påpeker fortsatt at han liker måten laget spiller seg frem til sjanser på.

- Min kompetanse er i boksen, og jeg er også god på hodet. Dessuten er jeg flink til å true bakrommet, hevder spisstalentet.

Det fikk Tyrkia merke på onsdag. Gundersen skrek som besatt da Morten Hæstad kom seg fri på flanken, den tyrkiske stopperen var mer opptatt av ballen enn Gundersen, og LSK-spissen lurte seg inn på bakerste stolpe. Et godt volleyskudd med høyrefoten sørget for norsk seier.

- Deilig at Åråsen-målet endelig kom, innrømmer Flisa-gutten.

Tåler lite spilletid – i år
Men selv om Tom Nordlie var ringside og var ditto fornøyd med nettkjenningen, regner ikke Gundersen med at han blir noe naturlig førstevalg på topp over natta. Olivier Occean har scoret i tre av sine fire kamper på topp, mens Arild Sundgot ikke har vært mye dårligere med to mål på sien fire innhopp så langt i serien.

- Ingen liker å sitte på benken, men jeg skal være tålmodig.

- Selv føler jeg at jeg er i sesongoppkjøringen fremdeles, i og med at jeg slet med en tåskade i sesongoppkjøringen med LSK.

Dermed er hver kamp han får denne sesongen en bonus, først neste år håper han å være i nærheten av å etablere seg på a-laget.

- Jeg har en fireårskontrakt, og den akter jeg å overholde. I år håper jeg å få noen innhopp og kanskje noen kamper fra start, neste år håper jeg på langt mer spilletid, innrømmer den talentfulle unggutten.

- Men i fotball kan ting fort snu, sier han med et lurt smil om munnen.

Reklame

I dag: Knalltilbud på populære turbukser