*Nettavisen* Sport.

Matchvinneren møtt av pipekonsert

Han ble buet inn av hjemmefansen. Ti sekunder senere fikk pipa en annen lyd.

28.06.08 22:29

DRAMMEN (Nettavisen): STRØMSGODSET-LILLESTRØM 2-1:

- Jeg ble rett og slett provosert, sier Strømsgodset-trener Ronny Deila.

Han snakker om det som skjedde 16 minutter ut i andreomgangen på stillingen 1-1 mellom Strømsgodset og Lillestrøm. Deila hadde bestemt seg for å gi Steffen Nystrøm sjansen på bekostning av Stian Ohr.

Hjemmefansen på Marienlyst reagerte med massiv pipekonsert som en protest mot at Ohr ble tatt av banen.

(Se spillerbørsen fra kampen i faktaboksen til høyre)

- Fortjener å spille
Pipekonserten ble imidlertid forvandlet til hemningsløs jubel da innbytter Nystrøm satte inn 2-1, og ble matchvinner med sitt andre touch på ballen, mindre enn ti sekunder etter at spillet ble satt i gang etter byttet.

- Når nye spillere kommer på banen, forventer jeg at de blir møtt med jubel. Derfor ble jeg irritert. Steffen har vist på trening, i B-kamper og som innbytter på A-laget at han fortjener å spille, understreker Deila.

- Men at Steffen skulle score allerede etter seks sekunder, var vel litt mer enn jeg hadde turt å håpe, innrømmer han med et bredt smil.

- Jeg var god og heldig, sier Nystrøm selv når han blir bedt om å beskrive scoringen.

Tidlig bursdagsfest
Målet var hans første i Tippeligaen for Strømsgodset, og en perfekt opptakt til 24-årsdagen 1. juli. Nå håper Nystrøm selvfølgelig på å få sjansen fra start ved neste anledning.

- Men det må du snakke med Ronny om, sier Nystrøm, som i likhet med Morten Gamst Pedersen og Sigurd Rushfeldt spilte sin alderbestemte fotball for Vadsø-klubben Norild.

Deila garanterer ikke startplass på stående fot, med holder definitivt muligheten åpen:

- Steffen Nystrøm fortjener å spille fra start. Men akkurat nå har vi et luksusproblem. Vi har fire veldig gode kantspillere.

Strømsgodset-seieren over Lillestrøm var fortjent. Hjemmelaget spilte forrykende det første kvartere, men kampen skiftet karakter da Arild Sundgot utnyttet en kjempetabbe av Joel Riddez og ga LSK ledelsen 1-0 etter 17 minutter. Før pause kunne og burde gjestene ha økt ledelsen.

- Perfekt for oss
Men i stedet fikk Strømsgodset 1-1 før pause på et glimrende frispark av banens gigant Fredrik Winsnes. I andre omgang var det periodevis klasseforskjell på lagene – med Strømsgodset i førersetet.

Det kom heller aldri noe stormløp fra Lillestrøm etter Steffen Nystrøms 2-1-mål. I stedet var det Strømsgodset som nær kontret seg til både tre og fire mål. Bare flere glimrende redninger av Lars Ivar Moldskred, som ble kastet inn i kampen da Otto Fredriksson skadet seg under oppvarming, holdt LSK-håpet levende.

- Det utviklet seg til å bli en perfekt kamp for oss. Lillestrøm flyttet fram mye folk og slo langt, og dermed fikk vi veldig god plass til å spille ball, poengterer Fredrik Winsnes.

Han mener Strømsgodset nå en gang for alle må legge nedre del av tabellen bak seg, og se oppover.

Ustabile per definisjon
- Det er på tide med to seirer på rad. Vi har ikke hatt samme kamputfall to ganger på rad en eneste gang i serien i år. Det er vel selve definisjonen på å være ustabile, konstaterer Winsnes.

Trener Deila velger å se det litt annerledes.

- De fire siste kampene har vi spillemessig vært stabile på et veldig høyt nivå. I dag spiller vi opp mot årsbeste igjen, konstaterer han.

I skrivende stund er Strømsgodset på femteplass i Tippeligaen – langt høyere enn de fleste andre enn klubben selv hadde trodd før sesongen.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.