Gå til sidens hovedinnhold

Matchvinneren raste mot dommeren

Giorgios Karagounis var fly forbannet.

EM - GRUPPE A:
HELLAS - RUSSLAND 1-0:

En meget dramatisk kamp endte med russisk EM-exit. Det hadde ingen trodd etter den overbevisende åpningskampen mot Tsjekkia.

Begge lag hadde skjebnen i egne hender. Men der Hellas virkelig trengte tre poeng for å ta seg videre til EMs kvartfinale, kunne russerne sikre avansement også ved uavgjort.

Allikevel var det én faktor som gjorde at førsteplassen i gruppe A var å foretrekke. En eventuell kvartfinale vil etter alle solemerker by på Tyskland som motstander for gruppetoeren.

Enveiskjøring, men så..
Det var ikke noe tvil om at dette var noe russerne ikke ønsket, og den røde arme rullet opp sjanse på sjanse mot et gresk forsvar som virket sjokkert.

Både Andrej Arsjavin, Jurij Zjirkov og Aleksandr Kerzjakov (naturligvis) hadde flotte muligheter til å sende Russland i ledelsen, men sviktet foran mål i første omgang.

Alan Dzagojev var involvert i mye av det russiske spillet, og ble snytt for et klart straffespark sju minutter før pause. Dzagojev ble holdt igjen av Georgis Tzavellas i straffefeltet og hindret fra å nå ballen etter en miss fra Aleksandr Kerzjakov.

Der russerne var inneffektive, kan ikke Hellas sies å være annet enn dødelig effektive.

To minutter ut i tilleggstiden fikk grekernes Giorgios Karagounis en alle tiders gavepakke.

Den rutinerte kapteinen luktet Sergej Ignasjevitsj' stuss tilbake til keeper, og Karagounis plukket opp ballen før han klinket den i mål bak keeper Malafejev.

Dermed hadde Hellas sikret seg et fantastisk utgangspunkt før andre omgang. Russland var også videre ettersom det fortsatt ikke var noen scoringer i Wroclaw.

Filmet seg ut av kvarten
Det som etter hvert kan kalles et russisk rutinebytte ble gjort i pausen, og inn kom Roman Pavljutsjenko for en svak Kerzjakov.

Om Russland hadde vært aggresive fra start i første omgang, var det noe overraskende tamt som preget laget da de kom ut fra garderoben. Tempoet dalte og det kunne virke som de russiske spilerne var noe slitne.

Etter hvert kom de allikevel nærmere, men Igor Denisovs skudd strøk like utenfor stolpen.

Karagounis gikk i bakken etter en times spill, inne i Russlands straffefelt, men fikk gult kort for filming i stedet for straffespark. Det var kontakt mellom grekeren og Sergej Ignasjevitsj, men det er likevel vanskelig å si om det var Karagounis som sparket i den russiske forsvarsspilleren eller omvendt.

Den tidligere Inter-spilleren var i alle fall ikke i tvil om at han burde fått straffe. Karagounis raste mot dommeren og var svært opprørt ettersom kortet fører til at han nå må stå over kvartfinalen.

Ingen russisk offensiv
Russland virket ikke å finne åpningene i det greske forsvaret og skapte heller lite. Da var Hellas nærmere på et frispark som gikk i krysstanga etter drøye 70 minutter.

Russlands landslagssjef var skuffet, men fattet etter å ha røket ut av EM.

- Vi spilte en god kamp offensivt, men Hellas forsvarte seg enda bedre. I første omgang var vi gode, men etter pause var de virkelig vanskelig å spille mot, sier Dick Advocaat til UEFA.com.

Sju minutter før slutt var Dzagojev nær ved å utligne, men headingen hans - som kom etter Arsjavins gode innlegg - strøk stolpen på feil side.

Russland vartet opp med hele avslutninger mot grekernes åtte. Allikevel endte lagene opp med kun to avslutninger på mål hver.

Dermed ble det en meget frustrerende kveld for russerne, som må konstatere at livet i fotballverdenen kan være så altfor brutalt.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar