RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Matchvinneren tabbet seg ut

Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)
ODD STADION (TV 2 Nettavisen): Sogndal-keeper Terje Skjeldestad klarte å holde laget sitt inne i kampen på mirakuløst vis etter massivt press fra Odd i 2. omgang, men hans eneste feil avgjorde kampen.

ODD–SOGNDAL 3-3: - Det var i hvert fall nok å henge fingrene i, sa en sliten Skjeldestad til TV2 Nettavisen etter kampslutt.

- Isolert sett var det veldig bra å ta poeng her og det var et steg i riktig retning for oss, og det hadde vel vært et ran om vi vant denne kampen, men det er klart det var utrolig bittert siden vi var så nære å vinne, fortsatte han.

Kampfakta og spillerbørs fra Odd - Sogndal.

Effektive Sogndal

På en nydelig høstdag i Skien var Odd sugne på å revansjere 0-5 tapet i bortekampen mot Sogndal tidligere i år. Sogndal derimot var uten seier de siste sju kampene og var på desperat poengjakt for å henge med i toppen.

Etter ni minutter kom kampens første hendelse da Sogndals Kristian Ystaas fikk løpe fritt igjennom et passivt Odd-forsvar og kunne skyte hardt til side for Holtan.

- Det var en ren forsvarstabbe av oss og det er ren barnelærdom hvordan man hindrer slike ting, men det var en god prestasjon av Ystaas, kommenterte Odd-trener Arne Sandstø.

Kun fem minutter senere fikk Sogndal frispark fra rundt 20 meter og ballen endte hos amerikanske Robbie Russel som smalt til. Ballen føk inn i nettet uttagbart for Holtan og det var overraskende 2-0 til bortelaget.

Nok en straffebom

Etter 18 minutter fikk Odd straffe da Aas ble sparket ned bakfra av Kalvenes. Van Ankeren tok den, men Skjeldestads første store prestasjon for dagen kom da han reddet den uten problemer. Dette var Odds femte straffebom denne sesongen.

Odd tok så over kampen og Sogndal klarte ikke å produsere flere sjanser før ut av intet i det siste spilleminuttet før pause. Da fikk Ystaas rota ballen i mål fra et innlegg og Sogndal kunne gå til pause med utrolige 0-3 etter å ha blitt overkjørt store deler av kampen.

- Vi er for passive og de er rett og slett tøffere enn oss inne i feltet, var Sandstøs kommentar til Sogndals tredje mål.

Med i kampen igjen

- Det var virkelig tøft å gå ut etter pause og vite at vi lå under 0-3, fortalte Odd-kaptein Jan Frode Nornes.

- Vi levde farlig før pause, men så fikk Odd den åpningen de ville ha i 2. omgang, sa Skjeldestad.

For kun fem minutter var spilt da en corner fra Flindt Bjerg traff Fevang på bakre stolpe som kunne heade den inn til 1-3. Akkurat da visste alle spillerene og alle tilskuerene at det var kamp igjen.

Etter 61 minutter var det Flindt Bjerg sin tur da han la en nydelig lobb over Skjeldestad og inn i mål fra rundt 20 minutter.

Utvist for tredje gang

Kun fem minutter etter det igjen ble Raul Kouakou utvist for tredje gang denne sesongen da han og Tippeligaens andre råtass, Morten Fevang, braket sammen. Jan Frode Nornes var i nærheten av hendelsen.

- Jeg kunne ikke se at det kvalifiserte til rødt kort, sa han.

Prøvde å ri av stormen

Uansett var det nå klart at Sogndal skulle spille med 10 mann mot et Odd-lag som allerede styrte kampen og jaget utlikningsmålet. Resultatet ble 100% ballbesittelse til hjemmelaget ettersom alle Sogndalspillerene la seg innenfor 20 meter av målet. Hvis de fikk tak i ballen, ble den bare måket opp for å ri av stormen nok en gang.

- Det var en taktisk god kamp av oss, sa Sogndal-trener Jan Halvor Halvorsen.

Det så ut til at Sogndal skulle få tidenes mest urettferdige seier etter fabelaktige redninger av Skjeldestad, men så, to minutter på overtid, fyrte Flindt Bjerg av et skudd som Skjeldestad ikke klarte å holde. Da dukket Nornes opp og kunne putte returen i mål til 3-3 og ellevill jubel fra hjemmepublikumet.

- Jeg så utgangen på skuddet og jeg vet at Flindt Bjerg skyter hardt, forklarte Nornes som ikke har for vane å score mål.

- Skjeldestad var glimrende i hele kampen og det var vel den eneste tabben han hadde. Det var godt for oss ettersom det var viktig å hindre at Sogndal vant siden de ikke ligger så langt etter oss, avsluttet Nornes.

- Det var veldig mange folk foran målet og skuddet kom veldig fort så det var vanskelig å holde den, forklarte Skjeldestad.

Halvorsen fornøyd

- Det var en morsom kamp og for oss var poeng her det samme som seier, men det var selvsagt surt. Jeg er veldig fornøyd med hvordan vi presterte, sa Halvorsen.

Odd ser nå fram mot sølvfest i siste kamp hjemme mot Bodø/Glimt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere