Gå til sidens hovedinnhold

Matchvinneren trippelt historisk

Jung-Hwan Ahn ble historisk på minst tre måter da han snudde Sør-Koreas åpningskamp mot Togo.

TV 2 Nettavisen fulgte kampen minutt for minutt

SØR-KOREA - TOGO 2-1: Innbytter Ahn ble matchvinner da han fikk drømmetreff fra 17 meter 72 minutter ut i åpningskampen i VM-gruppe G tirsdag ettermiddagen.

Aller viktigst var det selvfølgelig at fulltrefferen sikret Sør-Korea de tre poengene laget måtte ha for å kunne drømme om videre VM-deltakelse etter gruppespillet.

Men Jung-Hwan Ahn ble også trippelt historisk med sitt kanonskudd:
* Til tross for deltakelse i seks tidligere i VM-sluttspill hadde Sør-Korea aldri tidligere vunnet en VM-kamp andre steder enn nettopp i Sør-Korea.
* Målet var Ahns tredje VM-scoring, og med det er han sørkoreansk VM-toppscorer gjennom tidene.
* Scoringen gjør ham også til den første sørkoreaner som har scoret i to VM-sluttspill.

Sjokkledelse
Seieren satt imidlertid overraskende langt inne for Sør-Korea. Laget har riktig nok slitt med å følge opp innsatsen fra sitt eget mesterskap for fire år siden, der de spilte seg helt fram til en semifinale. Men likevel var de store favoritter mot Togo, som TV 2 Nettavisen tippet som VMs svakeste lag før mesterskapet.

Kampen åpnet rett og slett kjedelig, med lavt tempo, liten angrepsvilje og null dramatikk foran målene. Men det var før Togo-spissen Mohamed Kader våknet til liv.

Etter en drøy halvtime dempet han elegant ballen med låret, dro seg forbi det sørkoreanske forsvaret og klinte læret i lengste hjørne til 1-0 for Togo. Den sensasjonelle ledelsen sto seg til pause.

Rødt kort
Åtte minutter ut i andre omgang skjedde det som skulle vise deg å bli avgjørende for kampen. Togo-kaptein Yaovi Dosseh Abalo klippet ned en sørkoreaner på vei igjennom og fikk sitt andre gule kort i kampen. Dermed måtte dommer Graham Poll også dra fram det røde kortet, og Togo måtte fullføre med ti mann.

Det påfølgende frisparket ekspederte Chun-Soo Lee vakkert i mål, og etter en pinlig førsteomgang var Sør-Korea plutselig på vinnersporet.

Etter 72 minutter kom altså avgjørelsen. Og det var innbytter Jung-Hwan Ahn som fikk æren av å bli Sør-Koreas første VM-matchvinner på europeisk jord.

Etterpå vanket det skryt fra trener Dick Advocaat:

- Viktig seier
- Spillerne var veldig rolige i pausen selv om vi lå under. I andre omgangen måtte vi ta noen sjanser, og det var en suksess. Det er utrolig viktig å vinne åpningskampen, for det betyr at du er med videre i turneringen, sier nederlenderen

Togo-trener Otto Pfister var naturligvis mindre tilfreds.

- Vi spilte en god kamp. Vi skapte flere målsjanser enn Sør-Korea, men når du ikke scorer, så taper du, konstaterer sier Pfister ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Tirsdagens resultat innebærer at ingen afrikanske lag ennå har vunnet en kamp i årets VM-sluttspill.

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken