Gå til sidens hovedinnhold

Mathilde (18) kan stoppe Shampo

- Jeg er ganske nervøs nå, innrømmer målvakten.

Torsdag kan 18 år gamle Mathilde Nilsen få sin debut i Get-ligaen når Vålerenga kommer på besøk til Tønsberg.

Førstekeeper Rasmus Stenebråten er innlagt på sykehus med svineinfluensa, noe som har åpnet en plass på benken for 18-åringen.

- Ganske nervøs
Til daglig går hun på WANG Toppidrett Tønsberg, trener klubbens G18-lag og har dermed erfaring med å spille med gutta. Hun innrømmer imidlertid at hun er nervøs før en mulig debut i Get-ligaen.

- Jeg har trent med førstelaget fire ganger, men dette er første gang jeg er med i kamp. Jeg må innrømme at jeg er ganske nervøs nå, sier Nilsen til Nettavisen to timer før pucken droppes i Tønsberg.

Nervøsiteten til tross, hun kommer ikke til å nøle dersom hun blir sendt ut på isen for å stoppe Justin Donati og de andre Vålerenga-stjernene.

- Får jeg sjansen, må jeg bare være klar. Jeg kan ikke nøle, men bare ta sjansen hvis muligheten byr seg, sier Nilsen.

- Har egen garderobe
- Hvordan fungerer det i garderoben, rent praktisk, før og etter kamp?

- Jeg har en egen garderobe hvor jeg skifter her i hallen, så kommer jeg inn i garderoben med de andre når vi skal snakke før kampen. Det er jeg vant med.

Keepertalentet legger ikke skjul på at hun satser hardt på å lykkes på isen og har en drøm om å spille utenfor Norges grenser.

- Jeg satser hockey og har lyst til å spille i den svenske ligaen. Det er Sverige og USA som har de beste ligaene for kvinner, forteller hun.

Om hun får sjansen på isen mot Vålerenga i torsdagens kamp, gjenstår å se. Kampen kan du følge på hockey.no fra 18.30

Reklame

Dette må til for å få den beste renten på boliglånet

Kommentarer til denne saken