START - FREDRIKSTAD 2-6:

Start tapte knusende 2-6 for Fredrikstad i Obosligaen søndag ettermiddag. Det fikk tidligere Start-spiller og TV 2-ekspert Jesper Mathisen til å reagere kraftig.

- Nå har jeg sett Start verre enn det som ble prestert mot KFUM ️2-6 og første sett til Fredrikstad.Fy f*** så pinlig, flaut og trist, skrev Mathisen på Twitter.

- Start har signert syv nye spillere dette overgangsvinduet. Eieren har ansatt trener, ansetter snart sportssjef og styret i klubben har nok en gang gitt fra seg all makt etter at de tøffet seg tidligere i år.I dag blir de rundspilt av KFUM. Jeg har aldri sett Start verre, skrev fotballeksperten videre etter det ydmykende tapet for sørlendingene.

20 poeng bak lederen

Resultatet betyr at Start ligger helt nede på en 12.-plass i den nest øverste divisjonen etter 20 runder. Fredrikstad på sin side er oppe på en fjerdeplass.

Laget fra Kristiansand er hele 20 poeng bak HamKam som topper tabellen og opp til en kvalifiseringsplass er det ti poeng når ti runder gjenstår av sesongen.

Start åpnet godt og tok ledelsen etter kun fem minutters spill. Et innlegg fra Ask Tjærandsen-Skau fant foten til Cameron Cresswell, som kastet seg fram i feltet og tuppet inn 1-0 til vertene. Men så våknet gjestene.

Først utlignet Riki Alba til 1-1 med et hodestøt, før han sendte FFK opp i 2-1 etter vakkert angrepsspill fra gjestene. Etter at Eman Markovic utlignet på returen på et straffespark forårsaket av Alba, kunne han krone sitt hattrick ved å hamre ballen i mål fra sju meter etter 37 minutter.

Snuser på nedrykk

På overtid av den første omgangen lå ballen igjen i nettet for gjestene. Vegard Bergan slurvet det til i klareringsforsøket og videresendte et innlegg i eget mål til 2-4.

Ti minutter etter sidebytte la Tafoeek Ishmaeel på til 5-2, før FFK etter en drøy time igjen viste at de kan spille vakker angrepsfotball. Henrik Kjelsrud Johansen fikk æren av å avslutte i mål.

Nå har Start kun to poeng ned til Stjørdals-Blink som ligger an til nedrykkskvalifisering, mens Fredrikstad har fire poeng opp til toppen.