*Nettavisen* Sport.

Mats (22) jages av NHL-klubb

Foto: Lise Åserud (Scanpix)

Chicago Blackhawks skal lede jakten på norske Mats Zuccarello Aasen.

Den 22 år gamle teknikeren har imponert for Norge under OL, og med en rekke NHL-klubber på tribunene øker det sjansene for at Norge får en ny spiller til NHL.

Ifølge Aftonbladet er det Chicago Blackhawks som er det heteste alternativet for nordmannen.

- Flere NHL-klubber har vist sin interesse. Chicago er en av dem, sier Aasens agent, Erik Ryman, til avisa.

- Mats er en bra spiller som det er vanskelig ikke å like. Det er klart han er interessant, sier Chicagos Europa-speider, Mats Hallin.

- Men det er sikkert 29 andre NHL-klubber som mener det samme, legger han til.

Den tidligere Frisk-spilleren har utviklet seg til å bli en av Allsvenskans beste spillere i Modo, men det har hele tiden vært et spørsmål ved fysikken hans. 171 centimeter og 73 kilo er ikke altfor mye i den fysisk krevende sporten. OL-spillet så langt, mot en rekke NHL-stjerner, kan være det som overbeviser de nordamerikanske klubbene om at det er verdt sjansen å satse på nordmannen.

Ifølge Aftonbladet er nordmannen for gammel til å bli draftet. Dermed kan samtlige 30 NHL-klubber tilby ham kontrakt.

Blackhawks er for øvrig en av de seks originale NHL-klubbene, og har stjerner som Marian Hossa i stallen. Slovaken Hossa er en av spillerne Norge møter i natt - når Slovakia venter i en avgjørende kamp for kvartfinale-billett i OL.

PS. Ifølge Aftonbladet har den svenske hockeyligaen blitt enige med NHL om en avtale som betyr at NHL må betale 225.000 dollar for hver eneste spiller de henter fra Sverige.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.