Den 22 år gamle teknikeren har imponert for Norge under OL, og med en rekke NHL-klubber på tribunene øker det sjansene for at Norge får en ny spiller til NHL.

Ifølge Aftonbladet er det Chicago Blackhawks som er det heteste alternativet for nordmannen.

- Flere NHL-klubber har vist sin interesse. Chicago er en av dem, sier Aasens agent, Erik Ryman, til avisa.

- Mats er en bra spiller som det er vanskelig ikke å like. Det er klart han er interessant, sier Chicagos Europa-speider, Mats Hallin.

- Men det er sikkert 29 andre NHL-klubber som mener det samme, legger han til.

Den tidligere Frisk-spilleren har utviklet seg til å bli en av Allsvenskans beste spillere i Modo, men det har hele tiden vært et spørsmål ved fysikken hans. 171 centimeter og 73 kilo er ikke altfor mye i den fysisk krevende sporten. OL-spillet så langt, mot en rekke NHL-stjerner, kan være det som overbeviser de nordamerikanske klubbene om at det er verdt sjansen å satse på nordmannen.

Ifølge Aftonbladet er nordmannen for gammel til å bli draftet. Dermed kan samtlige 30 NHL-klubber tilby ham kontrakt.

Blackhawks er for øvrig en av de seks originale NHL-klubbene, og har stjerner som Marian Hossa i stallen. Slovaken Hossa er en av spillerne Norge møter i natt - når Slovakia venter i en avgjørende kamp for kvartfinale-billett i OL.

PS. Ifølge Aftonbladet har den svenske hockeyligaen blitt enige med NHL om en avtale som betyr at NHL må betale 225.000 dollar for hver eneste spiller de henter fra Sverige.