Årjes har i flere år hatt flere tunge verv i idrettsverden, men da han i november ble tiltalt for seksuell trakassering tok han en timeout. Nå forteller han til Expressen at han er tilbake i toppjobben i Det internasjonale ski- og snøbrettforbundet (FIS).

Jobben det er snakk om er rollen som Sveriges representant i FIS Council, som er FIS sitt øverste styre. De som sitter i dette styret tar de viktigste beslutningene om fremtiden til skiidrettene.

Onsdag har FIS Council vårmøte, og dagen etter finner årets FIS-kongress sted. Her vil Årjes være til stede.

Les også: Haaland bannet på TV: United-supportere vil ha nordmannen utestengt

Ble frifunnet

Årjes tok en timeout fra FIS Council-rollen da han i november ble tiltalt for seksuell trakassering. Han valgte samtidig å gå av som formann i den svenske olympiske komité.

I tiltalen sto det at han hadde krenket en kvinne ved å legge hånden på låret hennes. Det sto også at han hadde uttalt seg på en seksuell måte.

Svensken har hele tiden erklært seg uskyldig, og i starten av mars ble han frifunnet på alle punkter i dommen etter en rettssak i Falu tingrett.

– I forbindelse med dommen – fra en enstemmig tingrett – så opphørte den frivillige suspensjonen jeg gjorde av meg selv, sier Årjes til Expressen.

Han forteller videre at han ikke er tilbake i toppjobben i den svenske olympiske komité.

Les også: Real Madrid-stjernen raste etter rasismeskandale: – Det er helt forferdelig

Fikk støtte av Norge

I 2021 stilte Årjes til presidentvalg i FIS, og Norge valgte å støtte svenskens kandidatur. Han var på det tidspunktet visepresident i FIS.

Daværende president i Norges Skiforbund, Erik Røste, fortalte at de stemte på svensken fordi han hadde fokus på mye av det samme som de er opptatt av, og at han i flere år hadde vist den handlekraften, kunnskapen og forståelsen som skulle til for å utvikle FIS i den retningen de ønsket.

Det gikk imidlertid ikke Årjes vei. Til slutt var det den svensk-britiske milliardæren Johan Eliasch som ble ny president i FIS.