Måtte beklage etter naziuttalelser

Foto: Skjermdump (ZDF)

Den tyske programlederen gikk på naziblemme under direktesending. Se innslaget her.

14.06.10 22:45

Den tyske tv-kanalen ZDF er ute i hardt vær etter at vertinnen i kanalens VM-studio, Katrin Müller-Hohenstein, kom med noen uttalelser som - mildt sagt - var politisk ukorrekte, under Tysklands 4-0-seier over Australia på søndag.

Sportsankeret analyserte Miroslav Kloses 2-0-scoring for Tyskland sammen med den tidligere landslagskeeperen Oliver Kahn under ZDFs pausesending, da Müller-Hohenstein kom med de kontroversielle bemerkningene.

Se video av opptrinnet nederst i artikkelen.

- Für Miroslav Klose ein innerer Reichsparteitag, strålte programlederen mens reprisene av Kloses mål rullet over skjermen.

Problemet er bare at rikspartidag er det samme som nazistenes partidager før og under andre verdenskrig. Uttrykket «innerer Reichsparteitag» betyr at man sammenligner det hele med den opprømte følelsen som nyfrelste nazister fikk i Nürnberg på 1930-tallet.

En form for humor som ikke slår spesielt godt an i dagens Tyskland.

Miroslav Klose: Mot VM-rekord etter lekestue

Både ZDF og Müller-Hohenstein har måttet benytte mandagen til å beklage uttalelsene, etter at til og med den tyske regjeringen kommenterte saken.

Visepresidenten i den jødiske paraplyorganisasjonen Zentralrat der Juden in Deutschland, Dieter Graumann, prøver imidlertid å dempe konsekvensene av uttalelsene.

- Programlederen har beklaget det og ZDF har beklaget det, og det ble ikke sagt med vond hensikt. Vi skal ikke bli hysteriske, sier Graumann til Leipziger Volkszeitung.

Se innslaget her:(Uttalelsene 22 sekunder ut i videoen)

HTML EMBED

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.