Gå til sidens hovedinnhold

Måtte bryte på Silverstone

Thor-Christian Ebbesvik er forfulgt av uhell i den britiske Formula Ford serien.

Runde 15 og 16 i The British Formula Ford Championship ble kjørt på Silverstone Circuit i helgen. Banen er mest kjent for å huse Formel 1-stjernene en gang i året, men denne gangen var det Ebbesvik og hans konkurrenter som skulle gjøre opp seg imellom.

Kvalifiseringen var brukbar, og bergenseren endte opp med 7. og 4. startspor i de to løpene. Lørdagens race gikk på tørr bane, men allerede på første runden ble det kaos. Først snurret tre biler slik at Ebbesvik måtte over gresset og grusen for å komme inn igjen på banen. Like etter dro fire biler av banen, og det førte til at det måtte inn Safety car. Ebbesvik endte til slutt opp som nummer 7.

Søndagen så det bedre ut for den ambisiøse føreren fra Bergen. Etter den første runden lå han på 2.plass, og det så ut til å gå mot en pallplassering. Men så prøvde bilen bak ham seg på en forbikjøring i en sving - begge snurret og Thor-Christians bakhjul ble revet av.

- Dette var utrolig bittert. Alle de argeste konkurrentene mine kom til mål på gode plasseringer, mens jeg blir tatt av banen av en som ikke engang er med i mesterskapet. Jeg mistet en pallplassering sist helg på grunn av en påkjørsel, og må bryte denne helgen på grunn av det samme. Nå må vel min uflaks snart ta slutt, sier Thor-Christian Ebbesvik.

Nå er det bare seier som gjelder i de siste løpene skal Ebbesvik ha sjanse på å vinne mesterskapet.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen