RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Måtte det smelle i Fredrikstad

Sist oppdatert:

Jeg er ikke sprengningsekspert, men jeg vet at når dynamitt utløses, smeller det. Knut Torbjørn Eggen postulerte at FFKs trenerteam, bestående av ham selv, Drillo og Per Egil Ahlsen, er dynamitt. Hold for ørene, og les forsiktig – meget forsiktig.

Mye gikk galt da noen antydet at Nils Arne Eggen og Egil Drillo Olsen muligens, kanskje kunne tenke seg landslagssjefjobben sammen. Det er ett år siden, og det ble stor ståhei for ingenting. Nå ER både Knut Torbjørn Eggen og Drillo i det nye trenerteamet til FFK. Det ble stor ståhei i går. Dynamitt, sa Knut Torbjørn om det nye trenerteamet. Flott, sier jeg, men da bør det smelle så flisene fyker i Plankebyen.

«Stor ståhei for ingenting» er skrevet av William Shakespeare (Much Ado About Nothing). Gårsdagens FFK-drama var iscenesatt av Knut Torbjørn. Poenget er: Når man annonserer et smell i løpet av forestillingen, bør det smelle. Det kalles innfrielse av forventninger. Hvis de ikke innfris, skuffer man sitt publikum.

Knut Torbjørn har hittil ikke skuffet sitt FFK-publikum. Drillo blåser stort sett i publikum. Han bryr seg om det såkalt fotballfaglige. Når han og Knut Torbjørn er rørende enige om at det bare er nyanser mellom det de står for, så sier jeg: TULL!

Vel å merke hvis man ser på hva som har skjedd i praksis. Men fotball er et praktisk spill, så jeg synes det er verdt å ta hensyn til det som skjer i praksis. Det er en grunnleggende forskjell på om man primært vil påføre motstanderen defensive problemer med et velutviklet angrepsspill (Knut Torbjørns filosofi), og om man primært gjør det motsatte (Drillos filosofi). Sagt enklere: Det er stor forskjell på dem som forsøker å skape et kunstverk, og på dem som forsøker å utnytte feil hos dem som vil skape et.

Hva er vel bedre enn en spleis? Vel, vi får ikke nødvendigvis normal kroppstemperatur av å ha høyrebeinet i glovarmt vann og venstrebeinet i iskaldt vann. Men vi kan med sikkerhet si at vi får det ubehagelig.

Det kan bli bra å spleise én fotballfilosofisk retning med en annen. Det kan bli prima hvis man greier å forene det beste fra disse retningene. Men det kan også bli bare tull å si ja takk til det beste fra begge. Syretesten på om de lykkes er: Hvis du som har vært på Fredrikstad Stadion de tre siste årene, kjenner igjen spillet kommende sesong, har de lykkes. Hva trenerne SIER seg enige om, er i så måte irrelevant.

Knut Torbjørn og Drillo er forskjellige som (trener)typer. De er like forskjellige som spillestilene deres har vært i praksis. Nå er Drillo sjefen. Hver dag skal han være hands on og ta små og store avgjørelser. Det vil prege FFK.

Nyanser, du liksom. Knut Torbjørn og Drillo er like forskjellige som svart og hvitt. Når svart og hvitt spleises, pleier det å bli grått. Måtte denne spleisen bli et fargesprakende fyrverkeri. Måtte FFK aldri bli et grått lag!

BENGT ERIKSEN

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere