Gå til sidens hovedinnhold

Måtte møte i retten etter Bolt-mobbing

«Usain, jeg håper du taper», og «Usain, du er dårlig», var noen av tilropene mot verdens raskeste mann.

En engelsk tilskuer har i retten erklært seg ikke skyldig i kraftig mobbing av Usain Bolt like før finalen på 100 meter i sommerens London-OL.

34 år gamle Ashley Gill-Webb måtte møte i retten, anklaget blant annet for å ha kastet en ølflaske inn på banen like før 100-meterfinalistene skulle gå i startblokkene.

Hendelsen kom på toppen av at mannen i et par minutter hadde ropt ukvemsord mot storfavoritten Usain Bolt.

Bolt merket ingenting
«Usain, jeg håper du taper», og «Usain, du er dårlig», var noen av tilropene mot verdens raskeste mann, som imidlertid ikke lot seg affisere av mobbingen.

Ifølge avisa Jamaica Gleaner hørte ikke sprintkongen tilskuerens skrik. Han merket heller ikke at en grønn Heineken-flaske av plast landet like bak startstreken. I stedet stormet han et par minutter senere inn til et nytt olympisk gull på verdens nest raskeste tid gjennom tidene, 9,63.

Gill-Webb hadde ikke gyldig billett til hovedtribunen, men hadde likevel av en eller annen grunn klart å komme seg helt ned til en av de fremste seteradene på det eksklusive tribuneområdet.

Bare flaks
– Flasken han slynget av gårde landet veldig nær finalistene, og det var trolig mer flaks enn mannens bedømming som gjorde at hendelsen ikke fikk et alvorlig utfall, sa aktor Neil King i rettssaken.

Etter flaskekastingen ble Gill-Webb tatt hånd om av den nederlandske bronsevinneren i judo, Edith Bosch, og holdt fast av noen av de frivillige vaktene, før han ble arrestert.

Etter episoden mistet mannen jobben sin, og ble i tillegg underlagt psykiatrisk behandling. Så spørs det hva retten sier når saken fortsetter 11. januar. (ANB)

Kommentarer til denne saken