RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(FOTO: GORM KALLESTAD/SCANPIX)

Måtte skaffe hemmelig nummer

Sist oppdatert:
Mandag blir det gjensyn med Lyn-fansen. Jan Derek Sørensen innrømmer at det blir litt mer enn en vanlig fotballkamp.

VALLE (TV 2 Nettavisen): - Som Lyn-spiller opplevde jeg møtene med Vålerenga som årets største kamper. Det var de to gangene i året vi spilte for fulle tribuner. Og for Lyn betyr det litt ekstra å slå Vålerenga, sier Jan Derek Sørensen.

Mandag spiller han for første gang Oslo-derby i Vålerenga-drakt – og skal prøve å påføre Lyn lagets første derbynederlag siden 1981. Så lenge er det nemlig siden øst slo vest.

Ymse sms-er
Men for Sørensen har kampen også et utenomsportslig aspekt. Overgangen til erkerivalen i fjor høst falt naturligvis ikke i god jord hos Lyn-fansen.

- Det kom en del tekstmeldinger med ymse innhold. Jeg hadde ikke noe valg, jeg måtte skaffe meg hemmelig nummer. Men å skifte telefonnummer er relativt ukomplisert, så det var ingen stor greie, sier Sørensen til TV 2 Nettavisen.

Lyn-fansen planlegger imidlertid ingen spesiell takk for sist-hilsen, hevder Bastionen-leder Bjørn G. Jønsberg.

- Nei, vi bryr oss ikke om Derek. Vi konsentrerer oss om å støtte våre egne spillere, sier Jønsberg.

- Noe man ikke skal gjøre
Samtidig innrømmer han at Sørensens overgang på ingen måte er glemt.

- Det Derek gjorde, er noe en spiller ikke skal gjøre. Hadde han gått til hvilken som helst annen klubb, så hadde det vært greit. Men man går ikke fra Lyn til Vålerenga, fastslår Jønsberg overfor TV 2 Nettavisen.

Sørensen selv mener mye av ansvaret for overgangen hviler på Lyn.

- Vi kom ikke til enighet om en ny kontrakt. Så da Vålerenga kom på banen, var det egentlig såre enkelt, konstaterer han.

Jevnt
- Kunne du ikke ha valgt en annen klubb?

- Jeg har unger i skolealder og hadde lite lyst til å flytte på meg. Samtidig var Vålerenga Norges beste fotballag i fjor, og da var det egentlig ikke så mye å lure på.

36-åringen med fortid fra både Bodø/Glimt, Rosenborg og Borussia Dortmund er likevel ikke sikker på at Vålerenga er et bedre fotballag enn Lyn per i dag.

- Nei, jeg vil si at det er ganske jevnt. Og det var det jo i fjor også. Vålerenga slo oss bare med to poeng, poengterer Sørensen – som fortsatt holder kontakten med sine tidligere lagkamerater i Lyn.

- Selvfølgelig. Vi er gode kompiser. Og det finnes jo ingen grunn til annet, poengterer han.

Mandag er uansett vennskapet glemt i 2x45 minutter – når retten til å kalle seg best i by’n nok en gang er på auksjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere