RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Matthews kastes ut i profflivet

KUN TIL BRUK PÅ PROCYCLING.NO
KUN TIL BRUK PÅ PROCYCLING.NO Foto: Tim De Waele (© tdwsport.com)
Sist oppdatert:
Michael Matthews debuterer for Rabobank allerede i januar.

Michael Matthews viste alle konkurrentene ryggen på oppløpet i Geelong under fredagens VM-fellesstart for ryttere under 23 år.

Neste år trer 20-åringen inn i proffenes rekker, han har signert for Rabobank. Sjefen for det nederlandske laget, Erik Breukink, vil vise fram sin nyerverlse med en gang.

- Vi starter med han i Tour Down Under neste år (sesongens første ProTour-ritt, kjøres i januar, vår anm.) og har tenkt å matche han rolig, forteller Breukink til De Telegraaf.

Falt igjennom i år
Michael Matthews og Team Jayco-Skins kjørte rittet i også i år, men klarte på ingen måte å hevde seg i det ypperste selskapet.

Verdensmesterens beste etappeplassering var tjueåttendeplassen fra den første etappen og endte som nummer 81 i sammendraget.

Supertalentet fra Canberra har tatt syvmilssteg gjennom hele sesongen og vil sikkert fortsette med det neste år. Kanskje er han kapabel til å kjempe med de beste allerede i Tour Down Under.

Flere australiere på vei?
- Matthews er av de største talentene i Australia, og var en av forhåndsfavorittene (til VM, vår anm.). De har en stor gruppe talentfulle ryttere, men han er etter vår mening den eneste som er klar til å bli profesjonnell nå, fortsetter Breukink.

Ledelsen i det australske Pegasus-laget, som har hentet Robbie McEwen foran neste sesong, er tydeligvis uenig i det. De har signert Matthews' lagkompis, i Jayco-Skins og på landslaget, Rohan Dennis foran 2011-sesongen.

Kanskje blir det fler australiere på Rabobank neste år? Den 19-årige sølvmedaljøren fra U23-tempoen, Luke Durbridge, vil nok være en ettertraktet rytter de kommende sesongene.

2235-0

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere