*Nettavisen* Sport.

Matthews kastes ut i profflivet

KUN TIL BRUK PÅ PROCYCLING.NO Foto: Tim De Waele (© tdwsport.com)

Michael Matthews debuterer for Rabobank allerede i januar.

01.10.10 18:36

Michael Matthews viste alle konkurrentene ryggen på oppløpet i Geelong under fredagens VM-fellesstart for ryttere under 23 år.

Neste år trer 20-åringen inn i proffenes rekker, han har signert for Rabobank. Sjefen for det nederlandske laget, Erik Breukink, vil vise fram sin nyerverlse med en gang.

- Vi starter med han i Tour Down Under neste år (sesongens første ProTour-ritt, kjøres i januar, vår anm.) og har tenkt å matche han rolig, forteller Breukink til De Telegraaf.

Falt igjennom i år
Michael Matthews og Team Jayco-Skins kjørte rittet i også i år, men klarte på ingen måte å hevde seg i det ypperste selskapet.

Verdensmesterens beste etappeplassering var tjueåttendeplassen fra den første etappen og endte som nummer 81 i sammendraget.

Supertalentet fra Canberra har tatt syvmilssteg gjennom hele sesongen og vil sikkert fortsette med det neste år. Kanskje er han kapabel til å kjempe med de beste allerede i Tour Down Under.

Flere australiere på vei?
- Matthews er av de største talentene i Australia, og var en av forhåndsfavorittene (til VM, vår anm.). De har en stor gruppe talentfulle ryttere, men han er etter vår mening den eneste som er klar til å bli profesjonnell nå, fortsetter Breukink.

Ledelsen i det australske Pegasus-laget, som har hentet Robbie McEwen foran neste sesong, er tydeligvis uenig i det. De har signert Matthews' lagkompis, i Jayco-Skins og på landslaget, Rohan Dennis foran 2011-sesongen.

Kanskje blir det fler australiere på Rabobank neste år? Den 19-årige sølvmedaljøren fra U23-tempoen, Luke Durbridge, vil nok være en ettertraktet rytter de kommende sesongene.

2235-0

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.