*Nettavisen* Sport.

Matti var full i Holmenkollen

Den falne storheten Matti Nykänen konkurrerte full.

14.01.06 08:35

Dette framgår av den nye filmen om den finske skihopperen, som hadde premiere i Helsingfors fredag.

- Jeg var så overlegen at jeg vant likevel, er finnens noe avmålte kommentar.

I dokumentarfilmen som er en finsk storsatsning, fremgår det at hopplegenden flere ganger klev opp i tårnet beruset, uten at lagledelsen grep inn.

Det er den daværende landslagstreneren Matti Pulli, som bekrefter at Nykänen ikke bestandig var nykter under hopprenn.

- Jeg husker en gang i Holmenkollen da vi fant Matti beruset klokken fire om natten, og vi skulle konkurrere dagen etter. Vi bar ham til sengs, og vi trodde ærlig talt ikke at han skulle være i stand til noen konkurranse dagen etter. Men på grunn av tåkevær ble hopprennet utsatt i to timer, og på de to timene kom Matti til seg selv igjen, og kunne delta i Kollen-rennet, forklarer Pulli.

- Han var ikke edru da konkurransen var ferdig engang, men han hoppet likefullt ti meter lengre enn noen av de andre deltagerne. Så overlegen var han.

Fyllehoppingen i Holmenkollen var ikke den eneste gangen Matti Pulli satt med hjertet i halsen under konkurranser.

- Utallige ganger visste vi at Matti hadde festa til seint på natt, og var om ikke annet bakfull. Mange, mange ganger vurderte jeg om jeg skulle griper inn, og stoppe ham. Andre hoppere hadde ikke fått delta, men med Matti var det annerledes.

Matti Nykänen erkjenner at han flere ganger deltok i verdenscuprenn beruset.

- Det er klart det ikke var trenernes sak å overvåke oss som var aktive. Jeg var helt enkelt så overlegen at jeg vant likevel, sier Nykänen i filmen om sitt liv.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.