Gå til sidens hovedinnhold

Mauricio Pochettino åpner for friår fra fotballen

Argentineren har opparbeidet seg legendestatus i Tottenham, men leverer ingen garantier for at han blir værende i London under dagens omstendigheter.

Pochettino har akkurat ledet sitt Tottenham til klubbens første Champions League-finale, en prestasjon de færreste spådde før sesongstart.

Tottenham signerte nemlig ikke en eneste spiller i sommerens overgangsvindu, og heller ikke i januar kom det noen tilskudd til argentinerens spillertropp. Tottenhams styreformann, Daniel Levy, er kjent for å ikke betale store summer hvis han ikke ser verdien i markedet.

- Gi meg nye verktøy å jobbe med

Nå avslører Pochettino selv at hvis klubbledelsen forventer at han skal fortsette å etablere seg i toppsjiktet både i England og Europa, er det nødt til å bli endringer i klubbdriften.

- Jeg er ikke interessert i å starte et nytt kapittel uten en plan, uten en klar idé eller uten at vi forteller supporterne våre akkurat hva som er objektivet for sesongen, sier Pochettino til Independent, og legger til:

- Jeg vet veldig godt hvordan denne industrien fungerer. Vi er også veldig klar over at vi må jobbe på en annerledes måte enn vi gjør nå - uten at det betyr at vi skal bruke mer eller mindre penger.

Les mer

Lørdagens Premier League-rykter

Videre legger Pochettino lite skjul på at hvis det er videre suksess i Champions League som er målet for Tottenham, er de nødt til å hente nye spillere etter sesongen.

- Hvis det er slik at vi tror at vi kan operere på samme måte som de siste fem årene, og at vi samtidig skal være i Champions League-finalen hver sesong, kjempe i toppen av Premier League mot lag som Liverpool, Manchester City - og United, da mener jeg vi som klubb er veldig naive, konstaterer Pochettino til avisen.

Og fortsetter:

- Hvis du forventer det samme fra oss som disse toppklubbene i England, så er jeg selvfølgelig nødt til å få andre verktøy å jobbe med.

Åpner for friår

Flere eksperter har denne sesongen poengtert at Pochettinos Tottenham langt har på vei har overprestert denne sesongen, en analyse sjefen selv tilsynelatende er enig i.

Argentineren, som nylig signerte en kontraktsforlengelse med London-klubben, er heller ikke redd for å ta grep hvis klubben ikke er enig i hans fremtidsvisjon.

- Hvis ingenting skjer, så ser jeg for meg at alt bare fortsetter slik det er nå. Da vil jeg være den dummeste personen av de alle som blir værende, sier Pochettino til avisen, og legger til at et friår fra fotballen kan bli aktuelt:

- Jeg er åpen for tanken, slik jeg også har sagt tidligere. Jeg er åpen for alt. Selvfølgelig elsker jeg å jobbe, jeg elsker Tottenham. Jeg elsker å være her hver dag, jeg nyter det virkelig. Jeg er så takknemlig for disse fem årene, jeg mener vi har tatt massive steg. Selvfølgelig er motivasjonen min å jobbe hardt her for Tottenham, oppnå alt det klubben ønsker å oppnå.

Les mer

RBK-talentet Emanuel Kulego (16) har valgt å spille for Norge: - Viste mer interesse enn Sverige

Nå ønsker Pochettino kun bekreftelse på at klubben også deler hans visjon for fremtiden.

- Problemet nå er at jeg trenger å vite hva klubben ønsker å oppnå i fremtiden, hva vi skal kjempe om. Så får vi analysere om vi har det vi trenger i verktøykassa for å klare nettopp det. Vi har oppnådd mye på disse fem årene, og det har vært en fantastisk periode. Men nå må vi se på det som kommer fremover. Vi er alle fornøyde nå, men fremtiden kommer fort. Hvis man da ikke er fokusert, uten en klar plan, da kan man fort krasje, konstanterer Tottenham-sjefen.

Tottenham får besøk av Everton i Premier Leagues siste runde for sesongen på søndag. Samtlige kamper har avspark klokken 16.00.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere har fastpris vært i januar

Kommentarer til denne saken