Gå til sidens hovedinnhold

Maurizio Sarri har fått sparken i Juventus

61-åringen er ferdig som trener hos den italienske giganten.

Maurizio Sarri (61) er sparket fra jobben som Juventus-trener.

Klubben bekrefter avgjørelsen lørdag ettermiddag.

- Klubben vil gjerne takke treneren for å ha skrevet en side i Juventus-historien med den niende strake tittelen. Det toppet hans personlige reise, som har ført ham helt opp til toppen i alle divisjoner i italiensk fotball, melder Juventus i en kort uttalelse på eget nettsted.

Journalisten Fabrizio Romano var først ute med å omtale sparkingen av Sarri, en knapp time i forveien av bekreftelsen.

Fiasko i Champions League

Sarri ledet torinolaget til den niende strake serietittelen i Serie A tidligere i sommer, men måtte fredag innse at Champions League-drømmen røk allerede i åttedelsfinalen.

Det skjedde som følge av et tap på bortemålsregelen ettersom Juventus vant 2-1 hjemme mot Lyon. De tapte 0-1 på bortebane i Frankrike 26. februar, før mesterligaens lange spilleopphold på grunn av koronaviruset.

Sarri har bare trent Juventus i én full sesong. Han ble hentet fra Chelsea i England i fjor sommer.

Tross det ventede seriegullet, avsluttet Juventus den hjemlige serien svakt og vant til slutt bare med ett poengs margin til Inter.

Pochettino neste?

Viasats-ekspert Jan Åge Fjørtoft trekker fram tidligere Tottenham-manager Mauricio Pochettino som en sannsynlig etterfølger i Juventus' trenerstilling.

«Pochettino er trolig på vei til Torino allerede. Jeg vil si dette er en perfekt jobb for ham. En smart nok leder til å styre stjernene. Smart nok til å vite hva som må til for å vinne titler. I Juve kommer han til å vinne», skriver Fjørtoft på Twitter.

Spådommen fra Norges tidligere landslagsspiss er i tråd med det TV-kanalen Sportitalia rapporterer lørdag. Journalisten Alfredo Pedullà hevder samtaler mellom argentinske Pochettino og Juventus har pågått i flere dager.

Det var i utgangspunktet ventet at Sarri skulle trene Juventus fram til sommeren 2022, ettersom han hadde en opsjon på en forlengelse av avtalen. Dette blir det nå ikke noe av.

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter

Kommentarer til denne saken