*Nettavisen* Sport.

Mavric og Stamatopolous kan spille

Foto: (TV 2)

Både Molde og Tromsø har anket utestengelsene til Matej Mavric og Kenny Stamatopolous. Det betyr at begge kan spille søndag.

22.04.06 19:04

Det ble sagt at Ankeutvalget i Norges Fotballforbund skulle ta en hurtig avgjørelse dersom det kom inn anker fra Molde og Tromsø.

Får spille søndag
Men nå er situasjonen en helt annen. Leder i Ankeutvalget, Egil André Berglund, bekrefter at de ikke vil behandle noen anker før mandag. Det betyr at Matej Mavric og Kenny Stamatopolous begge kan spille søndagens kamper.

- Det blir ingen behandling før til uken. Det er også litt på bakgrunn av en forespørsel fra Molde om en grundig behandling av saken. Da opphever vi også iverksettelsen av utestengelsen til etter behandlingen slik at ingen skal bli skadelidende i tilfellet resultatet av anken skal bli annerledes, sier han til TV 2 Nettavisen.

Molde har bedt om en prinsipiell debatt for å få svar på hvilke regler som gjelder for bruk av video i disiplinærsaker.

- Grunnlaget for for anken er at vi vil ha en prinsipiell debatt rundt hvilke retningslinjer som gjelder, sier direktør Tarje Nordstrand Jacobsen til TV 2 Nettavisen.

Og Molde har anket utestengelsen av Mavric.

- Vi har anket den. Anken vår retter seg mot vilkårlig og usaklig saksbehandling. Å gå inn i en sånn batalje og bare ta to spillere og la andre gå fri, det blir feil, sier formann Oddne Hansen.

Stamatopolous på benken
Tromsø har også levert inn en anke, men Stamatopolous må ta til takke med en plass på benken. Trener Ivar Morten Normark satser på Knut Borch mellom stengene mot Sandefjord.

- Vi har anket, bekrefter styremeldem Jens Johan Hjort overfor TV 2 Nettavisen.

Tromsø har levert inn en anke på bakgrunn av tre ting. De mener saksbehandlingen fra Disiplinærutvalget er mangelfull. Utestengelsen hadde ifølge Hjort store mangler. TIL støtter også Moldes ønske om en prinsipiell debatt og mener at Norges Fotballforbund må gå gjennom retningslinjene for bruk av video slik at klubbene vet hva som er rett og galt.

Det siste punktet Tromsø har basert anken sin på er at de mener Stamatopolous ikke skal straffes like hardt som Mavric.

Ankeutvalget har også opphevet utestengelsen av Daniel Berg Hestad på grunn av saksbehandlingsfeil av Disiplinærutvalget. Men har idømt Molde-kapteinen samme straff etter å ha gått gjennom saken. Dermed må Berg Hestad stå over kampen mot Lyn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.