RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AFP PHOTO / JOE KLAMAR (Scanpix)

Mayos B-prøve positiv

Sist oppdatert:
Det spanske forbundet frikjente Iban Mayo. Nå må de gjennoppta saken

Den spanske sykkelrytteren Iban Mayo avla i sommer en positiv dopingprøve under Tour de France. Han ble senere frikjent av sitt eget nasjonale forbund som hevdet at B-prøven var negativ. Det melder AFP.

Men nå er Mayo ille ute. Et fransk dopinglaboratorium har nå bekreftet at B-prøven allikevel var positiv. Resultatet er nedslående både for forbundet og utøveren.

Det spanske forbundet har nå frist ut året til å gjennoppta saken. Hvis ikke det skjer vil saken trolig bli brakt videre til idrettens vodlgiftsrett (CAS) i Lausanne.

- Hvis B-prøven blir erklært positiv vil ikke Mayo godta det, og da blir det trolig en rettslig konflikt, sier eugenio Bermudez som er generalsekretær i det spanske sykkelforbundet til AFP.

UCI har hele tiden sagt at prøven ikke var frikjente rytteren, men ikke viste et entydig resultat. Den første analysen ble ikke foretatt i Chatenay-Malabry-laboratoriet i Paris som vanligvis brukes på grunn av ferie. Denne gang ble analysen foretatt på vanlig sted og denn gang stemte resultatene overens med den positive A-prøven.

Vil du ha sportsnyheter på mobilen din? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster to kroner per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere