Gå til sidens hovedinnhold

Mayweather ny verdensmester

Superbokseren "Pretty Boy" Floyd Mayweather Jr. skrev boksehistorie i Las Vegas.

Boksesporten har fått en ny verdensmester i weltervektsklassen. Amerikanske Floyd Maywather Jr. fra Grand Rapids, Michigan, ble historiens første proffbokser som har vunnet den linære VM-tittelen i både super-fjærvekt og weltervekt da han beseiret Carlos Baldomir på poeng etter tolv runder natt til søndag.

29-åringen, som har også vunnet forbundstitler i vektklassene lettvekt og lett-welterwekt, har dermed sikret sin fremtidige plass i International Boxing Hall of Fame.

Bokset med hodet
Mayweather holdt avstand og tok ingen unødvendige sjanser mot argentineren i tittelkampen.

Baldomir sin fordel i størrelse og styrke var aldri nok til å kompensere for amerikanerens lynraske slagserier og fotarbeide som gjorde at han hele tiden lå et hestehode foran mesteren.

Amerikaneren fikk tilkjent seieren med god margin på alle tre dommerkort og har nå en kampliste lydende 37-0, hvorav tjuefire seire har kommet på knockout.

Han ønsker seg nå Oscar De la Hoya som sin neste motstander.

Historisk sterk vektklasse
Weltervektsklassen (66,8 kg) ble etablert i 1888 og er en av boksesportens eldste og sterkeste vektklasser. Flere av de største navnene på boksehimmelen har holdt tittelen Mayweather i dag kan smykke seg med, inkludert legender som Sugar Ray Robinson, Henry Armstrong, Barney Ross og Sugar Ray Leonard.

I 1907 ble Martin Martinson fra Moss første nordmann i boksehistorien som kjempet VM-kamp da han utfordret William "Honey" Mellody om weltervektstittelen.

Martinson, som gikk under navnet Terry Martin i sin karriere, tapte på poeng etter femten runder.

Ny IBF-mester i fjærvekt
I en av kveldens forkamper tapte den populære fjærvekteren Robert "The Ghost" Guerrero sin IBF-tittel på poeng til meksikanske Orlando Salido. Resultatet anses som en skrell.

Tidligere på kvelden viste weltervekteren Paul "The Punisher" Williams at han er klar for større utfordringer da han utklasserte og stoppet Santos Pakau i sjette runde. Williams, som har slått ut tjuefire av sine trettito motstandere, er ubeseiret og rangeres i dag som nummer åtte i verden av Ring Magazine.

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus