Gå til sidens hovedinnhold

Mbappé herjet da PSG seiret i storoppgjøret mot Bayern

Den unge franskmannen ble tungen på vektskålen igjen. Etter kampen så Viasats ekspert rødt: - Jeg blir forbanna på de tilleggsminutt-reglene.

Bayern München - PSG 2-3

Kylian Mbappé åpnet ballet allerede etter tre minutter, før Marquinhos doblet ledelse halvveis ut i omgangen.

Bayern skulle derimot få både reduseringen og utligningen, fra henholdsvis Choupo-Moting og Thomas Müller.

Men Kylian Mbappé var ikke ferdig. 22-åringen gjorde alt på egenhånd og banket inn kampens tredjemål for PSG, som ble matchvinnerscoringen.

- Uhyggelig. Han er fullstendig nådeløs, og gjør det han gjorde mot Barcelona. Han er en vanvittig fotballspiller, helt vanvittig, sa Viasats Lars Tjernås etter seiersmålet.

Les også: Mason Mount skrev seg inn i historiebøkene da Chelsea tok et langt steg mot semifinale i Champions League

- En hån

Det ble et voldsomt trykk mot PSG-målet mot slutten av kampen, og Bayern fikk kun to minutter tilleggstid etter flere situasjoner som skulle tilsi at laget skulle fått mer. Det fikk Viasats ekspert Morten Langli til å se rødt.

- Jeg blir forbanna på de tilleggsminutt-reglene. Vi er vitne til en fantastisk fotballkamp, og vi som seere sitter på kanten av setet. Det er flere bytter for PSG bruker masse tid, en hodeskade som tar tid og mer. Så velger dommeren å legge til to minutter, starter han tydelig irritert.

Og fortsetter:

- Det er helt i mot spillets idé. Her må man få opp et ordentlig regelverk som fungerer mye bedre, for det å legge til to minutter her er jo en hån. Det er helt i mot spillets idé, for her får PSG en kjempefordel ved å drøye tid og bruke de situasjonen, sier Langli klokkeklart.

Tidlig PSG-scoring

Snøen dalte i München, men på banen var det fyr og flamme allerede fra start.

Bayern fikk kampens første mulighet fra Theo Hernández, men det var gjestene fra Paris som kunne juble først etter en mønsterkontring.

Neymar satt på turboen og parkerte vertenes midtbane, før han spilte igjennom Kylian Mbappé. 22-åringen banket til på den første berøringen, og avslutningen var nok til å overliste Manuel Neuer.

- Den der skal du ta Neuer. Rett og slett en keepertabbe, sa Viasats Lars Tjærnås etter at PSG hadde fått det viktige bortemålet.

Les også: Holdt ekstraordinært styremøte onsdag kveld: Dette sier Godsets styreleder

Minutter etterpå var det Thomas Müller som var fryktelig nære for vertene da en heading fra Goretzka ramlet ned i føttene på den rutinerte tyskeren. Men avslutningen var for enkel for Keylor Navas, som reddet trygt.

Sjansebonanza - PSG doblet

Det var mildt sagt innholdsrike første tjue minutter, for etter ti minutter spilt lå PSGs andre sjanse i nettet. Denne gangen var det Julian Draxler som satt inn scoringen, men ble like etter avblåst for en korrekt offside på Mbappé.

Like etter var Goretzka som skulle få sjansen, men igjen var Keylor Navas der med en matchvinneredning på hodestøtet.

Etter at Bayern hadde misbrukt nok en mulighet var beskjeden klar fra kommentatorplass:

- Det er helt umulig å tenke på at det fortsatt hadde stått 0-1, hvis Robert Lewandowski hadde vært på banen her, uttrykte Tjærnås etter nok en sjanse brukt opp.

Så smalt igjen fra Paris-laget. Pasningen var igjen glimrende fra Neymar, og landsmann Marquinhos lurte hele offsidegrensen til Bayern. Han ble dermed stående helt alene mot Neuer, og banket inn PSGs andre for dagen.

- Bayern-forsvaret står og sover. PSG er ekstremt effektive.

Bayern hentet inn

Marquinhos måtte deretter forlate banen med det som så ut som en lyskestrekk, og det visste hjemmelaget å utnytte.

For drøyt ti minutter før hvilen fikk de sin etterlengtede redusering da Eric Maxim Choupo-Moting stanget inn et perfekt innlegg fra franske Pavard.

Etter hvilen var det et tydelig tent Bayern-lag som kom ut, og tok kontroll på kampen. PSG kunne derimot takke en glimrende Keylor Navas som stoppet tyskerne gang på gang.

Les også: Illsint Klopp løp rett bort til dommeren. Nå avsløres hva som ble sagt

Kvarteret ut i omgangen skulle det lykkes for vertene. Da innlegget fra Joshua Kimmich plasserte et perfekt frispark på panna til Thomas Müller, og lagene var like langt.

- Selvfølgelig er det Thomas Müller som gjør det for Bayern. Han har satt inn 32 målpoeng denne sesongen, det er magiske tall, sa Viasats Roar Stokke etter nok en scoring fra Müller.

Mbappé-show

Gleden skulle derimot bli kortvarig for Bayern, for få minutter senere skulle Kylian Mbappé notere seg for sin andre scoring etter en fantastisk soloprestasjon.

- Uhyggelig. Han er fullstendig nådeløs, og gjør det han gjorde mot Barcelona. Han er en vanvittig fotballspiller, helt vanvittig.

Hjemmelaget fortsatte å jakte scoringen, men costaricanske Navas fortsatte også storspillet og gjorde det vanskelig for frustrerte tyskere.

Neste oppgjør spilles i Paris om en uke, med et strålende utgangspunkt for franskmennene.

Slik var kampen:

Reklame

Bestselger: Slik får du kajakk til en tidel av vanlig pris