RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

McEwen raser etter Pegasus-avslag

Sist oppdatert:
Mandag kveld fikk Ewen og Robbie McEwen beskjeden de fryktet.

- Godt gjort, UCI. Tusen takk!

- Så mye arbeid, innsats, tilstedeværelse og passion til liten nytte. Jeg er knust.

Og:

- For dere som ikke er oppdatert: Laget vårt er blitt nektet lisens for 2011. 50 mennesker er arbeidsledige. 25 glimrende ryttere står uten lag.

Alle meldingene tikket inn på Robbie McEwens twitterkonto mandag kveld. Den 38 år gamle sprinteren hadde en stor karriere som Lotto-rytter, fortsatte i russiske Katjusja - før han skulle avslutte karrieren i Australias eget Tour de France-lag.

To nedslående beskjeder
Men slik skulle det altså ikke gå.

UCI – det internasjonale sykkelforbundet – nektet laget først ProTeam-lisens og deretter innpass på nivå to innenfor den internasjonale sykkelsporten (ProContinental).

Hovedårsaken er at Pegasus-lagets hovedsponsor trakk seg da laget mistet den første lisensen, og at man siden har slitt med å stable den nødvendige bankgarantien på beina.

Bortforklaringer hjelper uansett ikke rytterne nå. Å stå uten lag like før jul, er dødens posisjon for idrettsutøvere som blant annet ble forespeilet en debut under Tour Down Under på hjemmebane i midten av januar.

- Jeg vet ikke hvorfor UCI har nektet oss lisens, men det er intet alternativ for Pegasus å sykle uten Continental-lisens, sier Dominque Cornu ifølge cyclismactu.net.

Arbeidsledig verdensmester
Belgieren ble verdensmester på tempo for U23-ryttere i 2006, og innrømmer nå at han hoppet på det nye prosjektet med begge øynene lukket.

- Dette var helt klart en attraktiv nyskapning. Jeg gjorde åpenbart et dårlig valg. Det kan godt hende jeg finner meg et nytt lag, men nå blir det vanskelig. Finnes det fremdeles plasser der ute? Er det noen lag som fremdeles har ledige plasser på laget? lyder oppfordringen fra den tidligere Skil-Shimano-rytteren.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Det australske sykkelforbundet har lovet å hjelpe både nasjonale ryttere og støtteapparat så godt de kan med å løse floken.

- Alle australierne som er blitt rekruttert, er medlemmer i forbundet vårt. Vi føler et ansvar og plikt for å hjelpe dem, forteller Cycling Australias president Klaus Mueller til theage.com.

En annerledes jul
Sportsdirektørene Hendrik Redant (USA), Henk Vogels (Australia), Egon van Kessel (Nederland) og Edward Beamon (USA) går også en arbeidsledig høytid i møte.

Du kan bli venn av procycling.no på Facebook ved å trykke her!

- Det er rett og slett et sjokk for oss alle. Det er uheldig ettersom vi har arbeidet så hardt med dette prosjektet, forteller Redant – som ikke kan gi noen klare svar om framtiden:

- Hva som skjer videre nå? Jeg vet ikke. Vi er nødt til å se hva vi kan gjøre med situasjonen, forteller han.

Pegasus Sport har blant annet blitt invitert til Tour Down Under, Tour of Oman, Tour of Qatar og Kuurne-Brussels-Kuurne i starten av 2011-sesongen. Det er heller tvilsomt om laget dukker opp der nå, uten profflisens foran neste sesong.

Laget hadde følgende ryttere på lønningslista før bomben smalt:
Jonathan Cantwell (Australia)
Jai Crawford (Australia)
Ben Day (Australia)
Aaron Kemps (Australia)
Darren Lill (Sør-Afrika)
Bernard Sulzberger (Australia)
Jay Thomson (Sør-Afrika)
Phil Zajicek (USA)
Clinton Avery (New Zealand)
Dominique Cornu (Belgia)
Rohan Dennis (Australia)
Markus Eichler (Tyskland)
Robert Hunter (Sør-Afrika)
Daryl Impey (Sør-Afrika)
Sergei Klimov (Russland)
Christian Knees (Tyskland)
Darren Lapthorne (Australia)
Trent Lowe (Australia)
Robbie McEwen (Australia)
Jacek Morajko (Polen)
Luke Roberts (Australia)
Thomas Rohregger (Australia)
Bobbie Traksel (Nederland)
Svein Tuft (Canada)
Michael Freiberg (Australia)

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere