Gå til sidens hovedinnhold

McEwen reddet livet til rugbystjerner

Robbie McEwen var klartenkt da folk rundt ham kollapset på åpent hav.

Selv ikke Robbie McEwen klarte å redde lisensen til Pegasus Sports, men av helt andre årsaker har 38-åringen likevel blitt omtalt som en redningsmann de siste dagene.

Sykkelstjernen holdt nemlig hodet kaldt da han sammen med åtte kompiser ble utsatt for kullosforgiftning på en båt utenfor Australias gullkyst lørdag.

I McEwens reisefølge var blant andre rugbystjernene Mat Rogers (Gold Coast Titans), Greg Bird (Gold Coast Titans) og Matthew Johns (australsk TV-kommentator).

Da flere følte seg dårlig, og en av dem til slutt kollapset, var det sykkelstjernen som forsto hva som var galt fatt.

- Det blåste opp til storm, så vi beskyttet oss mot vinden. Men da den ga seg, glemte vi å ta ned vindskyddet igjen. Plutselig var det flere som følte seg dårlige. En av vennene mine fortalte meg at han trodde var blitt matforgiftet, mens en annen måtte sette seg ned på grunn av hjertebank, forteller Mat Rogers til goldcoast.com.

Full effekt av høydetrening
Men det var verken matforgiftning eller søvnmangel som plaget karene, det var rett og slett kullos fra motoren som hadde forvillet seg inn i kabinen.

- Da en av oss kollapset, forsto Robbie McEwen umiddelbart hva som var i ferd med å skje. Robbie har tidligere opplevd gasslekkasjer både i hus og kabiner, og begynte å rulle opp vindskyddet rundt båten.

procycling.no trenger flere venner på Facebook. Du får daglige oppdateringerved å trykke her!

- Jeg vil helst ikke tenke på hva som hadde skjedd om han ikke var der, ettersom han var den som oppfattet situasjonen først. Høydetreningen hans har dessuten ført til at blodet hans er rikt på røde blodceller, og det gjorde ham mindre påvirket av kullosen, forteller Rogers til avisen.

Havnet i vannet
Dramaet var imidlertid ikke helt over. Flere svimet av, og en i reisefølget ble såpass desorientert at han til slutt havnet over ripa.

Les også: McEwen raser etter Pegasus-avslag

Rogers var den første som stupte ut etter ham, men fikk kjapt følge av McEwen.

- En kar havnet i vannet og jeg hoppet etter for å redde ham. Robbie skrek «nei», men jeg var allerede i lufta. Da jeg kom opp igjen, var jeg helt ferdig. Jeg hadde ikke krefter til å trekke meg opp i båten igjen, forteller Rogers.

Hodebry for McEwen
TV-personligheten Matthew Johns var vitne til dramaet utenfor Australias gullkyst. For ham var det hele som å se en skrekkfilm i slow motion.

- De fortjener stor honnør. Mat (Rogers) fortalte at hodet snurret rundt da han traff vannet, men det hindret ham ikke fra å hjelpe til, forteller Matthew Johns.

- Det var utrolig. Han kan meget vel ha reddet livet hans. Eller, det var jo for så vidt det han gjorde, legger han til.

McEwen pådro seg en kraftig hodepine da følget endelig fikk land under beina. Han forsøkte ikke å glorifisere seg selv i etterkant.

- Det ble en dramatisk båttur, det er helt sikkert. Det viktigste er at ting ordnet seg til slutt, fortalte McEwen til The Herald Sun.

Hele følget, som opprinnelig var samlet til en veldedig golfturnering i regi av Rogers, fikk etter hvert oksygentilførsel på Gold Coast Hospital. Dagen endte godt og totalt ble det samlet inn 240.000 australske dollar til syke barn.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året

Kommentarer til denne saken