For MMA-fansen er Artem Lobov kjent som lagkamerat av Conor McGregor og en av hans aller nærmeste. Noen vil påstå at han også har fått flere sjanser enn han har fortjent i UFC, nettopp fordi han har stått iren nær.

Nå har imidlertid vennskapet mellom de to skjært seg, melder The Irish Independent.

Avisen skriver nemlig at Lobov nå saksøker McGregor for flere millioner euro.

Tjente seg steinrik på whiskey

Lobov hevder det var han som kom opp med ideen om at McGregor skulle starte whiskey-merket Proper Twelve - en forretning iren har gjort svært gode penger på.

Den russiskfødte fighteren hevder også at han sitter på en avtale som viser at han har krav på fem prosent av pengene McGregor tjente da han solgte sine aksjer i Proper Twelve.

McGregor og hans partnere skal ha solgt seg ut av Proper Tweleve for 600 millioner dollar i 2021, og 150 av disse skal ha gått rett i irens lomme.

Det førte til at McGregor gikk helt til topps på Forbes' liste over verdens best betalte idrettsutøvere i 2021 med en inntekt på 180 millioner dollar.

Lobovs advokat Dermot McNamara sier de håper å komme til enighet med McGregor.

– Min klient var skaperen og medgrunnlegger av konseptet med å starte det irske whiskeymerket som nå assosieres med Mr. McGregor. I og med at denne saken nå er forelagt retten, kommer vi ikke med ytterligere kommentarer, sier McNamara.

McGregor slår tilbake

Conor McGregors representanter har kommet med en kort uttalelse, der det hevdes at Lobovs uttalelser er feilaktig.

– Proper No. Twelve Irish Whiskey ble skapt, utviklet, merket og utrettelig promotert av Conor McGregor, sier Karen J Kessler.

Conor McGregor planlegger nå et comeback etter at han i møtet med Dustin Poirer i fjor sommer pådro seg et brudd i beinet, som naturlig nok også satte en stopper for kampen.

Iren gjorde enorm suksess da han stormet inn på UFC-scenen i 2013. I løpet av tre og et halvt år vant han tittelen både i fjærvekt og lettvekt.

De siste årene, etter pengene begynte å renne inn, har han vært mer inaktiv i buret. I løpet av de siste seks årene har han kun gått fire MMA-kamper og vunnet én av dem.