Conor McGregor havnet igjen i medias søkelys av utenomsportslige årsaker da han havnet i klammeri med artisten Machine Gun Kelly på MTV Video Music Awards i helgen.

Det er usikket nøyaktig hvordan krangelen startet, men ifølge amerikanske MMA-medier skal det ha eskalert etter at McGregor spurte om et bilde - enten med MGK eller skuespillerkjæresten hans Megan Fox.

McGregor har senere avvist at det var tilfellet.

Like fullt endte det med at UFC-stjernen, som møtte opp med stokk etter nylig å ha brukket beinet, kastet drinken sin i retning artisten.

Hendelsen føyer seg inn i rekken av utenomsportlig bråk rundt den irske superstjernen de siste månedene.

Norsk MMA-stjerne: - Kjører seg i senk

Tidligere UFC-fighter John Olav Einemo påpeker at det ikke er noe nytt at idrettsutøvere, som i løpet av kort tid får mye penger om hender, mister kontrollen.

- Jeg skjønner liksom ikke hva han er ute etter. Han har vel egentlig oppnådd det han ville. Han ble superstjerne og har tjent masse penger, og nå kjører han seg bare i senk. Han er jo ikke den første som har gjort det, av idrettsutøvere som ikke er vant med å ha penger eller berømmelse. Du så jo for eksempel Mike Tyson og hvordan det gikk, sier Einemo til Nettavisen.

- Er det ingen som bør gå inn og hjelpe ham? Teamet hans? UFC?

- Det er jo ikke noe støtteapparat som tar vare på han nå. UFC har ikke noe ansvar sånn sett, og jeg tviler på at de skal gjøre noe spesielt. De har tjent sine penger på han og er fornøyd med det. Det er jo typisk UFC-stil - det er bruk og kast. Vi er kjempeglade i deg, så lenge vi tjener penger på deg og har bruk for deg. Så fort vi ikke ser noe nytte i deg lenger, så hiver vi deg ut. Det ser du med alle disse gamle UFC-stjernene. Det er mange av dem nå, som sitter blakke rundt omkring og begynner med bare knuckle, wrestling eller noe annet tull bare for å få tjent seg noen penger.

- Det er tragisk å se. For det er flere og flere nå. Det er bruk og kast. Det er egentlig et godt spørsmål du stiller. Hvem er det som skal ta vare på dem etterpå? De har hjulpet UFC opp, og tjent masse penger på dem, så de bør ha et lite ansvar, men de tar jo ikke det, sier Einemo.

Nylig uttalte UFC-kommentator og tidligere mester i lett tungvekt og tungvekt, Daniel Cormier, at Conor McGregors oppførsel den siste tiden virker som et rop om hjelp. Da fikk amerikaneren så hatten passet.

I politiets søkelys flere ganger

Siden karrieren for alvor skjøt fart i 2015, har Conor McGregor vært i politiets søkelys ved flere anledninger.

I april 2018 gikk og flere kamerater til angrep på en buss som fraktet UFC-fightere fra et pressearrangement i Brooklyn. Målet for angrepet var Khabib Nurmagomedov.

I mars 2019 skrev New York Times at McGregor var under etterforskning for angivelig å ha voldtatt en kvinne på et hotell i Dublin i desember 2018. Saken ble henlagt.

I mars 2019 ble han arrestert i Florida etter å ha tatt telefonen til en mann som filmet ham og knust den. McGregor puttet siden mobilen i lommen og gikk fra stedet.

I august 2019 publiserte TMZ en video av at McGregor slo til en eldre mann på The Marble Arch Pub i Dublin. MMA-stjernen har senere kjøpt puben.

I september 2020 ble McGregor arrestert på Korsika, mistenkt for blotting og forsøk på seksuelt overgrep på en bar. Etter å ha vært i politiets arrest i to dager, ble iren sluppet fri. Tidligere i år ble saken henlagt på grunn av manglende bevis.