Den canadiske jussprofessoren beskylder IOC og internasjonale særforbund for å vri og vende på konklusjonene i den mye omtalte rapporten, som avdekket et statsstyrt dopingregime i Russland.

– Jeg ville ikke ha puttet noe i rapporten som jeg ikke har bevis for eller som ikke møter rettslige krav verdens rundt. Det er ikke snakk om påstander her, sier en tydelig frustrert McLaren til The Guardian.

Da rapporten nylig ble lagt fram, sa IOC-president Thomas Bach at han tok den på alvor. Samtidig la tyskeren til at den også inneholdt påstander mot russiske myndigheter. McLaren er oppgitt over måten rapporten er blitt behandlet på.

– Jeg håper debatten kan snu mot innholdet i rapporten.

Rift

De fleste trodde IOC skulle gi russerne en kollektiv utestengelse fra Rio-OL som respons på rapporten. I stedet endte organisasjonen opp med å gå for en mellomløsning. Torsdag ble det klart at 118 russiske utøvere er utelukket, men Russland får stille i lekene med totalt 271 deltakere.

McLaren og Verdens antidopingbyrå (WADA) har fått kjeft fra Bach og andre IOC-medlemmer for at rapporten ble offentliggjort like før Rio-lekene. WADA-sjef Craig Reedie har slått tilbake med at innholdet vår så alvorlig at det måtte publiseres så fort det lot seg gjøre.

– Gjør du en grundig etterforskning, tar du ikke bort bevis for å spre desinformasjon. Jeg har bevisene på et trygt sted, og de er ikke gitt over til noen andre. Jeg har fortsatt en pågående etterforskning å fullføre, sier McLaren.

Etterlyser ærlighet

Canadierens uttalelser bedrer neppe forholdet mellom IOC og WADA med det første. Bach har anklaget antidopingjegerne for å ha skapt kaoset før lekene i Brasil.

– Vi må en ærlig og faktabasert debatt. Akkurat nå har vi ikke det, den er verken ærlig eller praktisk. I stedet har vi en hysterisk og politisk debatt, mener McLaren.

Åpningsseremonien i Rio-OL er fredag. Lekene varer til 21. august. (©NTB)