*Nettavisen* Sport.

McQuaid fjernet fra Wada-komité

Foto: SALVATORE DI NOLFI (EPA)

UCI-presidenten mister innflytelse over videre antidopingarbeid.

09.01.13 17:19

Pat McQuaid, presidenten for det internasjonale sykkelforbundet (UCI), har mistet sitt sete i eksekutivkomiteen hos verdens antidopingbyrå, Wada. Det bekrefter UCI tirsdag.

McQuaid, som den siste tiden har funnet seg i hardt vær i forbindelse med dopingskandalen rundt Lance Armstrong, satt i komiteen som representant for de olympiske sommeridrettene (ASOIF).

Iren blir erstattet av Ugur Erdener, en tyrkisk doktor som også sitter som styreformann for den tyrkiske olympiske komité. Wada jobber med en revisjon av den såkalte Wada-koden, idrettens felles regelverk for antidoping, og ønsker en representant med medisinsk bakgrunn.

McQuaid er også fjernet fra Wadas øverste beslutningskomité.

Anspent samarbeid
I arbeidet for å bekjempe doping har forholdet mellom Wada og UCI til tider vært anstrengt. Nylig nedsatte UCI en uavhengig kommisjon som skal etterforske forbundets påståtte forbindelser med Lance Armstrong.

Les også: - Lance snakker ut om doping hos Oprah

Det er tidligere avslørt at Armstrong har gitt pengegaver til UCI. Det påstås også at det internasjonale sykkelforbundet har beskyttet amerikaneren. McQuaid har tilbakevist beskyldningene og er overbevist om at etterforskningen til den uavhengige kommisjonen vil slå fast at UCI ikke har begått noen overtramp.

Wada har uttrykt sin bekymring for hvorvidt kommisjonen er gitt tilstrekkelig mandat for å komme til bunns i saken. Antidopingbyrået vurderer i den forbindelse om det ønsker å samarbeide med kommisjonen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.