RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

McQuaid unnslipper retten med veto

Foto: Luk Beines (AFP/Scanpix)
UCI avviser krav om avgjørende regeltolkning før presidentvalget.

Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) har avvist anmodningen fra flere av sine forbund om å la Den internasjonale voldgiftsretten for sport (CAS) avgjøre om Pat McQuaid er kvalifisert til å stille til gjenvalg som president.

McQuaids tolkning av regelverket, hvilket han hevder tillater ham å bli nominert av mer enn ett nasjonalt forbund, utløste raseri i sykkelverdenen, samt trusler om søksmål skulle han vinne valget mot brite Brian Cookson i slutten denne måneden.

I et brev til sittende UCI-president McQuaid har USA Cycling og flere andre forbund – Russland, Canada, Finland og Algerie – bedt om at artikkel 51 i UCIs grunnlov, som sier kandidater må være nominert av sitt eget forbund, bør tolkes som en henvisning til ett eller flere forbund.

Ny tolkning av regelverket
McQuaid har brukt denne usikkerheten til sin fordel, og er nå blitt nominert av Thailand og Marokko etter at både Irland og Sveits trakk sine nominasjoner i løpet av sommeren.

I en pressemelding sier UCI at det etter en vurdering av regelverket ikke ønsker at saken skal bringes inn for CAS. UCI-styret har besluttet at UCI-kongressen skal «vurdere alle forhold knyttet til valget».

UCI-styret bestå normalt sett av Pat McQuaid, Hee Wook Cho, Renato di Rocco og Artus Lopes, men McQuaid skal ha avstått fra denne beslutningsprosessen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere