*Nettavisen* Sport.

Med dama som kartleser

Foto: (PRIVAT)

Mads Østberg er i kartlesernød. Da er det greit med en samboer som kan det å lese motornoter.

16.05.09 17:38

Det blir nemlig Veronica Engan som stepper inn mens Mads Østberg leter etter en permanent løsning. For samboeren Engan, som er en av landets fremste kartlesere, får ikke bli i passasjersetet på permanent basis, nettopp på grunn av samboerskapet.

God nok
– I stedet for å forhaste oss, har vi valgt å satse på Veronica inntil vi har en langsiktig løsning på plass, sier pappa og teamsjef Morten Østberg.

– Hadde det ikke vært for at Mads og Veronica er samboere, ser jeg ikke bort fra at Veronica kunne vært en permanent løsning, legger han til.

Engan ble testet på Opaker gård onsdag, og testen var god nok til at hun blir kartleser for Østerberg i alle fall under Rally Sardinia. Østberg håper å få på plass en permanent erstatter etter Ole Kristian Unnerud før Rally Akropolis, men også der kan Engan bli vikar om ikke erstatteren blir klar.

– Testen onsdag viser at Veronica ville vært aktuell som permanent kartleser for Mads hadde det ikke vært for at de var samboere, sier teamsjefen i Adapta-teamet.

– Vi jobber nå med flere alternativer, men hvor lang tid det vil ta før alt er på plass, tør jeg ikke spå, fortsetter Østberg senior.

Sardinia neste
Nå gleder først og fremst Adapta-teamet seg til Rally Sardinia. Sjetteplassen i Portugal gjør at gjengen som reiser nedover er særs optimistiske.

– Vi har fått gjort enda flere fremskritt med bilen etter Portugal. Mads er langt mer komfortabel med bilen, og vi ser virkelig frem til å komme i gang med løpet, sier Østberg. (ANB)

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag