RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Med djevelens hjelp

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)
Sist oppdatert:
Her «stikker» han konkurrenten med djevelens «gaffel». Se video!

Vinteren nærmer seg med stormskritt og det skjer ikke for mye i sykkelverdenen

Derfor tar vi et lite dykk tilbake i historien for å servere dere noen morsomme, og kanskje smått legendariske, episoder fra sykkelhistorien.

Først ut er karismatiske Julio Alberto Perez Cuapios lille djevelstunt fra giroen i 2007.

Klatrespesialisten lå i brudd med Ricardo Ricco, Ivan Parra og Leonardo Piepoli da de passerte sykkelendjevelen, som egentlig heter Didi Sefnt.

Vanligvis virker ikke syklistene å ta stor notis av tyskeren, som dukker opp på omtrent alt som er av sykkelritt. Perez Cuapio ble unntaket.

Han forsynte seg selvsikkert med djevelens «gaffel» før han «stakk» Piepoli baken. Piepoli merket ikke noe til opptrinnet, mens Perez Cuapio tydelig koste seg med eget påfunn.

Har du tips til morsomme bilder eller videoer som du vil vi skal dele med andre? Send en mail til petter@procycling.no!

Se video under!

Meksikaneren tilbrakte hele sin karriere for det middels store italienske laget eid av familien Reverberi. Laget er i dag kjent som Colnago-CSF, men i størsteparten av karrieren til Perez Cuapio het laget Panaria.

Hans største meritter var tre svært imponerende etapper i giroen. Én i 2001 og to i 2002, da vant han også den grønne klatretrøya.

Samtidig var han kanskje enda mer kjent for sitt brede glis, for ikke å snakke om hans ekstreme evne til å tape mender av tid på flate etapper.

Selv om han ofte var med langt framme i fjellene, var han likevel milevis unna en topplassering i sammendraget av giroen.

For dette fikk han nærmest en «kultstatus» blant sykkelfansen, og mang en kommentator gjorde et poeng ut av at Perez Cuapio «nok en gang satt langt bak i feltet».

2008 ble hans siste sesong i Europa.

PS: Ricco vant etappen til Tre Cime di Lavaredo. Perez Cuapio ble nummer tre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere