RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Med Edvald er det som å spille PlayStation»

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)
Sist oppdatert:
- Kjør til venstre, høyre, saktere, fortere, FORTERE!

Mark Cavendish var i strålende humør etter Sky-triumfen med norsk hjelper i Italia.

Etter tre år fra hverandre, er det norskbritiske radarparet tilbake. Basert på torsdagens etappe i Tirreno-Adriatico, kommer duoen til å spre frykt utover sesongen.

Gårsdagens opptrekk var ikke perfekt. Nettstedet feltet.dk går så langt som å stemple Boasson Hagens opptrekk som «skidt». De så åpenbart spurten med andre øyne enn Cavendish selv gjorde:

- Han skuffet ikke og var helt utrolig. Han kjørte i motvind de siste 1500 meterne, og ledet spurttoget helt på egen hånd. Han leverte meg perfekt i finalen, sa Cavendish under pressekonferansen ifølge velonation.com.

Suste forbi Farrar på oppløpet
Med 200 meter igjen lå Tyler Farrar an til å hente hjem seieren på den 2. etappen i rittet mellom Det tyrrenske hav og kysten av Adriaterhavet.

Cavendish tok fram sin voldsomme akselerasjon for å passere amerikaneren på oppløpet, og sikret mer jubel i Sky-leiren.

På pressekonferansen etter etappen, gikk briten som vanlig langt i å hylle lagkameratene som brakte ham i posisjon foran spurten. Spesielt var rosen siktet mot Boasson Hagen.

- Alle vet hvilken sterk rytter han er. Jeg er bare utrolig heldig at han er så lojal og dedikert, fortalte briten.

- Som å spille PlayStation
Til tross for at Boasson Hagen valgte å forlate Highroad til fordel for Team Sky foran 2010-sesongen, har han hele veien hatt et godt forhold til Cavendish.

Mange mente at den lille briten tok for mye plass i laget, til at gudbrandsdølen fikk utvikle seg på måten han selv ville. I ettertid har nok de fleste forstått at nordmannen var mer misfornøyd med hvordan laget benyttet ham, enn på grunn av dårlig kjemi med lagets store stjerne.

Denne uka har Cavendish fortalt at han har savnet å sykle sammen med Boasson Hagen. Under pressekonferansen ga han følgende bilde på hvordan han synes samarbeidet mellom de to fungerte under 2009-sesongen:

- Da vi kjørte sammen i Highroad, pleide vi å si at det var som å spille PlayStation å kjøre med ham. Du kan bare si: «Kjør til venstre, kjør til høyre, kjør saktere, fortere, fortere, FORTERE!», og han bare fortsetter, fortalte en glisende Cavendish fra podiet.

Les også: Edvald trakk Cavendish til seier

Sykkelkommentator Mads Kaggestad fortalte til TV 2 Sporten torsdag at han tror nordmannen også blir opptrekker for Cavendish under Tour de France.

Lettet etter «comebacket»
Den regjerende verdensmesteren kvitterte onsdag med å uttale at han gjerne «hjelper Edvald» hvis han «er i stand til det». Og poengterte at nordmannen «kan vinne etappene jeg ikke henger med på».

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Overfor procycling.no fortalte Boasson Hagen at han var lettet etter opptrekkercomebacket i Sky-trøya.

- Han klarte heldigvis (Cavendish, vår anm.) å holde hjulet mitt så jeg fikk brakt han med et godt stykke fram mot mål. Heldigvis klarte han å vinne, sa Boasson Hagen til procycling.no.

Tirreno-Adriatico fortsetter fredag. Da kommer den siste sjansen for sprinterne til å teste vårformen i årets ritt.

Spørsmålet er om Boasson Hagen/Cavendish-kombinasjonen slår ut igjen, eller om det er noen av konkurrentene som kan juble.

- Jeg skal gjøre alt for å revansjere meg i Terni, varslet Matt Goss etter den 2. etappen. Han var synlig oppbrakt over kjøringen som gjorde at en stor velt delte feltet i to under torsdagens avslutning. Og det etter at GreenEDGE hadde tauet hovedfeltet store deler av dagen.

- Det var galskap og en skam at noen av rytterne tok latterlige sjanser, mente fjorårets Milano-Sanremo-vinner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere