Gå til sidens hovedinnhold

Med Zagreb i sikte

Flere skyttere fra Nordstrand skytterlag skal delta i årets VM i Kroatia og mye spenning knytter seg til junioren May Elisabeth Nordahl (18).

Holmlia: I år er det verdensmesterskap i skyting. Mesterskapet går hvert fjerde år og denne gangen er Kroatia vertskap. Hele tre Nordstrandsskyttere skal delta denne gangen og i spissen for dem har vi Espen Berg-Knutsen, den dobbelte verdensmester og europamester fra i fjor. Han skal skyte hele fem øvelser i dette mesterskapet. Daniel Tveiten Haig skal skyte to øvelser og holmliajenta May Elisabeth Nordahl skal også skyte to øvelser.

May Elisabeth er fortsatt junior, men skal likevel representere Norge i seniorklassen i de to krevende øvelsene 60 skudd liggende og halv-match. I den siste øvelsen skytes det 20 skudd i hver stilling; liggende, stående og knestående. Begge øvelsene på 300 meter.

18-åringen har bodd på Holmlia i hele sitt liv og begynte sin skytekarriere i Nordstrand skytterlag da hun var 13 år gammel. Hun er flasket opp på Prinsdal skytebane, akkurat som sin berømte klubbkamerat Espen Berg-Knutsen.

De to siste årene har hun vært elev på Norges Toppidrettsgymnas på Kongsvinger. På skytterlinja der, har hun over 20 000 skudd bak seg

I fjor satte ungjenta en glitrende ny Norgesrekord på 60 skudd liggende, med hele 596 poeng. Det var en forbedring på hele åtte poeng!

Hun er Norsk mester på 1/4 match i ungdomsklassen og har bronsemedalje fra årets NM på luftgevær.

Nå venter knallharde konkurranser i Zagreb, hvor varmen ofte kan være et stort problem. Temperaturer over 40 grader er ikke helt uvanlig og godt kledd som rifleskyttere er, er varmen en nådeløs motstander i seg selv.

Jens Pettersen

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag